İsraftan kaçının diye fetva veren Diyanet’ten personeline dudak uçuklatan tatil fiyatı! Otelin sahibi de yabancı cıkmadı

İsraftan kaçının diye fetva veren Diyanet’ten personeline dudak uçuklatan tatil fiyatı! Otelin sahibi de yabancı cıkmadı
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 130 bin personeline indirimli tatil için anlaştığı beş yıldızlı otelin sahibi eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın akrabasının çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı130 bin personeline indirimli tatil için ayarladığı 5 yıldız Altis Resort Otel & SPA otelinin sahibi ortaya çıktı. 
 
Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre, ihalesiz yapılan sözleşmeye göre Diyanet personeline rezervasyon tarihindeki konaklama bedeli üzerinden yüzde 15 indirim yapılacak. Alkolsüz her şey dahil otelde kişi başına 100 doları bulan yatak fiyatı, tur operatörleri tarafından fahiş bulunuyor.

"DERHAL İŞ AKDİNİ FESHEDERDİM"
Otelin tatil sitelerinde en düşük fiyatı 341 lira olarak veriliyor.Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, “Seyahat acentem faaliyette olsa ve benim personelim böyle bir anlaşma yapsaydı derhal iş akdini feshederdim” dedi. 

"İSRAFTAN VE LÜKSTEN KAÇININ DİYEN DİYANET İŞLERİ..."

Vatandaşa“İsraftan ve lüksten kaçının” diye fetva veren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 130 bin personele sahip olması ve bunun yarısının tatil yapması durumunda otelin kazanacağı para dudak uçuklatacak bir meblağı buluyor.

Her şey dahil beş yıldızlı otellerin seyahat acentelerine verdiği fiyat en fazla 40 Avro olurken içkisiz her şey dahil muhafazakâr bir otelde kişi başına 100 dolar ya da 89.5 Avro’yla hiçbir acente sözleşme imzalamaz. Seyahat acentelerinde bu otelin kapı fiyatı iki kişilik 2 bin 100 lira civarında. Yani kişi başına 1050 lira civarında. Diyanet’in indirimi ile fiyat 920 liraya düşüyor. 130 bin personelinin ailesi de düşünüldüğünde ve personelin yarısının ailesiyle birlikte tatil yaptığı göz önüne alındığında otelin bir sezonda kazanacağı para devasa boyutlara ulaşıyor. Kaldı ki otel, rezervasyon garantisi için belli bir miktarı da peşin isteyecektir. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar