Isparta'da Eğirdir Gölü'nde su samuru görüldü şaşıp kaldılar!

Isparta'da Eğirdir Gölü'nde su samuru görüldü şaşıp kaldılar!
Isparta Eğirdir'de kanalın kenarında ölü su samuru bulundu. Geçtiğimiz ay bir amatör balıkçının cep telefonuyla çektiği görüntülere yansımış ama bulunamamıştı.

Isparta'da Eğirdir Gölü ile Kovada Gölü arasında bulunan, Eğirdir'den Kovada'ya su bağlantısı olan Kovada Kanalı'nın üzerinden geçen asfalt yolun kenarında, saat 08.00 sıralarında hareketsiz yatan bir hayvan olduğunu görenler muhtara haber verdi. 

egirdir-golu-yakinlarinda-olu-su-samuru-bulundu-6323-dhaphoto7.jpg

Muhtar Adil Özdemir, hayvanın su samuru olabileceğini düşünerek Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Eğirdir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gelen belediyenin veteriner ekipleri, incelemede ölen hayvanın su samuru olduğunu tespit etti. Hayvan, bulunduğu yerden götürüldü.

egirdir-golu-yakinlarinda-olu-su-samuru-bulundu-6323-dhaphoto2.jpg

DAHA ÖNCE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Eğirdir'de 25 Mayıs akşamı amatör balıkçı Arif Süzen, balıktutmak için gittiği Eğirdir Gölü'nün Kovada Kanalı Demir Köprü mevkisinde su samuru olduğunu görüp, cep telefonuyla görüntülerini çekmişti.

Eğirdir Su Ürünleri Enstitüsü Müdürü Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Fuat Bilgin, 30 yılı aşkın süredir gölde limnolojik araştırmalar yaptıklarını, ancak bugüne kadar su samuruna rastlamadıklarını söylemişti. Bu sabah cansız bulunan hayvanın görüntülerini inceleyen Fuat Bilgin, ölen hayvanın su samuru olduğunu kaydetti.

egirdir-golu-yakinlarinda-olu-su-samuru-bulundu-6323-dhaphoto3.jpg

"BÜYÜK İHTİMALLE BALIK YEMEYE GELDİ"

Balkırı köyü muhtarı Adil Özdemir, "Bize bir telefon açan oldu. Yolda bir hayvan olduğu söylendi. Biz de merak ettik, geldik; su samuru. Eğirdir Kovada kanalı yol kenarında ana yolun üzerinde büyük ihtimalle araba çarpmış. Üzüldük yani 1990'lı yıllarda bizim çocukluğumuzda eski ırmaklarda bu kanallarda bunu görüyorduk. İşte 30 yıl sonra tekrar görmek nasip oldu. Maalesef ölü olarak gördük ama üzüldük yapacak bir şey yok. Büyük ihtimalle balık yemeye geldi. Tabi ki yola çıktı çünkü yol kanala çok sıfır. Araba çarpmış, ölmüş vaziyette. Eğirdir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne teslim ettik" dedi. (DHA)

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar