İsmi usulsüz atamayla anılan Ömer Pakiş yeniden atandı!

İsmi usulsüz atamayla anılan Ömer Pakiş yeniden atandı!
İlahiyat Fakültesi Dekanlığı döneminde ismi usulsüz atamayla anılan Ömer Pakiş Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yeniden Hakkari Üniversitesi'ne rektör olarak atandı.

İsmi usulsüz atamayla anılan rektör yeniden atandı!

İlahiyat Fakültesi Dekanlığı döneminde, 28 adayı eleyip oğlu Halit Ziya Pakiş’i araştırma görevlisi olarak alan Hakkari Üniversitesi Rektörü Ömer Pakiş, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yeniden rektör olarak atandı.

Geçtiğimiz eylül ayında gündeme getirdiği olayda, Ömer Pakiş’in 2015 yılında İlahiyat Fakültesi Dekanlığı döneminde oğlunu aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak aldığı tespit edilmişti.

Sözcü gazetesinde Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Mart ayında tespit edilen olayın ardından Kamu Denetçiliği Kurumu konuyla ilgili rapor hazırlamış ve sınavın iptalini istemişti. Ancak rektörlük sınavı iptal etmedi.

RAPOR HAZIRLANDI

Kamu Denetçisi Arif Dülger'in olayla ilgili hazırladığı rapora göre oğul Halit Ziya Pakiş, ALES ve yabancı dil sıralamasında 31 kişilik listede 29'uncu sırada yer alıyordu.

Rapora göre başvuranlardan 19'u, transkrip belgesinde “mühür üzerinde imza olmaması, kaşenin imzasız olması” gibi gerekçelerle elendi. Kalan 12 kişiden 8'i sınava girmedi. 4 kişi ise üniversitenin yazılı sınavında 5-15 gibi puanlarla elendi. Elenen adayların genel notlarının 84, 79 gibi yüksek puanlar alanlardı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ardından Rektör Pakiş hakkında açılan soruşturmada Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesini hazırladı.  5 Haziran 2020’de tamamlanan iddianamede, Rektör Pakiş'in, “görevini kötüye kullanmaktan dolayı” yargılanması ve görevden el çektirilmesini istedi. Ayrıca, jüri üyelerinin de yargılanması talep edildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında dava açıldı. İlk duruşma ekim ayında görüldü, Pakiş'in savunması alındı ve duruşma 2021 Nisan ayına ertelendi. 

Ömer Pakiş, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar