İsmail Saymaz'dan Markar Esayan'a sert sözler

İsmail Saymaz'dan Markar Esayan'a sert sözler
Akşam yazarı Markar Esayan, 27 Şubat’ta İdlib’de 34 şehit verdiğimiz olayı “darbe girişimiydi” diye yorumlayınca İsmail Saymaz’dan tepki geldi. Saymaz, “Düne kadar Şam’a girelim diyorlardı. Böyle rezalet görülmemiştir” ifadelerini kullandı.

AKP İstanbul Milletvekili ve Akşam yazarı Markar Esayan, "27 Şubat bir darbe girişimi miydi?" başlıklı yazısında İdlib’de 34 şehit verdiğimiz saldırı ile ilgili darbe girişimi yorumunda bulundu.

Esayan’ın yazısına gazeteci İsmal Saymaz’dan tepki geldi. Saymaz, Moskova mutabakatı öncesi iktidara yakın isimlerin sözlerini hatırlatarak, “Suriye ve Rusya 27 Şubat’ta 34 Mehmetçiğimizi şehit ediyor. Düne kadar Şam’a girelim diyenler Moskova Mutabakatı imzalanınca 27 Şubat darbe girişimi miydi diye soruyor. Böyle rezalet görülmemiştir” dedi.

 

 

Markar Esayan'ın  "27 Şubat bir darbe girişimi miydi?" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"HAKSIZ OLMADIKLARI SÖYLENEBİLİR"

"27 Şubat’ta yaşadığımız ve 34 askerimizin şehadetiyle sonuçlanan hain saldırı sıradan bir hadise değildi. Bazı yorumcular bunun bir darbe girişimi olduğunu yazdılar ki, son yıllarda yaşadıklarımızı düşününce çok da haksız olmadıkları söylenebilir.

"AÇIK PROVOKASYON"

Öncelikle bu açık provokasyon ile Türkiye’nin test edildiği ortadaydı. Hem askeri kararlılığı, hem siyasi iradenin yönetim kapasitesi, hem de CHP ve şürekasının kaos yaratma, Ankara’nın kısa kalma ihtimali denendi. Tabii bu arada 3.5 milyon göçmenin sınırlara dayanmasının yaratacağı kaos bu krize eklenecekti. Terör örgütlerinin hareketleneceğinden de emin olunuz.

"DÜNYA HAYRETLE İZLEMİŞTİR"

Moskova mutabakatı ile tüm bu kötücül planın çöpe gittiğini gururla söyleyebiliriz. Ateşkes sağlanmıştır. Milyonlarca mültecinin sınırlarımıza dayanması, yaşanacak insanlık dramları engellenmiştir. İlk defa İdlib statü, Türkiye’nin de bu bölgedeki söz hakkı resmiyet kazanmıştır. Türkiye, kendisine dönük saldırıları karşılıksız bırakmayacağı gibi, bunu kahredici boyutta yapacağını, yapabildiğini göstermiştir. Yerli savunma sanayimizin başarısını dünya hayretle izlemiştir."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar