İsmail Saymaz: "ÇAYKUR, Türk çayı yerine Seylan ve Vietnam çayı satıyor"

İsmail Saymaz: "ÇAYKUR, Türk çayı yerine Seylan ve Vietnam çayı satıyor"
ÇAYKUR, 2018 yılında 42 milyon lira kâr beklerken, 657 milyon 86 bin lira zarara uğradı. Gazeteci İsmail Saymaz ÇAYKUR'un neden zarar ettiğini açıkladı.

Bir yılda 3 kez genel müdürü değiştirilen, önceki Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin AK Parti’den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği ÇAYKUR, 42 milyon lira kâr beklerken, rekor zarara imza atmıştı. ÇAYKUR Faaliyet Raporu’nda, “2018 yılı programında 42.3 milyon TL kâr öngörülmüş olmasına rağmen, 2018 yılı faaliyet dönemi 657 milyon 86 bin 397 TL zarar ile kapatılmıştır” ifadeleri yer almıştı.

Gazeteci - Yazar İsmail Saymaz, ÇAYKUR'un neden zarar ettiğini Twitter hesabından açıkladı. Saymaz, "ÇAYKUR, bu yıl 657 milyon 86 bin TL zarar etti. Herkes “Nasıl olur?” diye şaşırıyor. ÇAYKUR’un Avrupa distribütörü olan Tanay adlı şirket, Türk çayını satacağına, Seylan ve Vietnam’dan getirdiği çayları Almanya’da satıyor. Hal böyleyken, ÇAYKUR’un ayakta kalması, bir mucize..." ifadelerini kullandı.

"ÇAYKUR, 47 fabrikası ve 12 bin çalışanı ile, başta Rize olmak üzere Doğu Karadeniz’i ayakta tutan can damarıdır" diyen Saymaz, sözlerine şöyle devam etti:  "Biz Karadenizliler çay tarlasında üretici, fabrikada işçi ve emekli olarak, ÇAYKUR sayesinde ayakta duruyoruz. ÇAYKUR, gelecekte satılmak için mi zarar ettiriliyor?" 

s1-001.JPGs2.JPGs3.JPGc1-001.jpg
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar