İsmail Koncuk'tan zam tepkisi: "Utanç vericidir"

İsmail Koncuk'tan zam tepkisi: "Utanç vericidir"
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Memur ve emekliye 2020 yılı için hükümet tarafından yapılan zam teklifine tepki göstererek “İnsanların önüne bu rakamlarla çıkmak, utanç vericidir” açıklamasında bulundu.

Hükümet ile Memur Sen arasında bugün gerçekleştirilen toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk zamla ilgili teklifini açıkladı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, memurlara 2020 yılı için yaptığı maaş teklifinde şu ifadeleri kullandı:

"Maaşlarda 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 3,5, ikinci 6 ay yüzde 3, 2021 ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ay yüzde 2,5 zam ve her 6 ay sonunda enflasyon farkı teklif ediyoruz."

Hükümetin memurlara yönelik yaptığı zam teklifine İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk’tan sert tepki geldi.

"UTANÇ VERİCİDİR"

Sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan Koncuk, “Ekonomik krizin adeta silindir gibi ezdiği, alım gücünün neredeyse yarısını kaybetmiş insanların önüne bu rakamlarla çıkmak, utanç vericidir” açıklamasında bulundu. Koncuk ayrıca, “Sendikalar adam gibi bir duruş gösterecekse tam zamanıdır. Bu hakarete sessiz kalınamaz” ifadelerini kullandı.

İsmail Koncuk, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Memur ve emekliye 2020 için 3,5+3, 2021 için ise, 3+2,5 zam teklif edildi. Bu rakamı telaffuz etmek bile 5 milyon insana hakarettir. Sendikalar adam gibi bir duruş gösterecekse tam zamanıdır. Bu hakarete sessiz kalınamaz. Hükümeti şiddetle kınıyorum.

Memur ve emekliye açık hakarettir, çünkü büyük bir ekonomik krizin adeta silindir gibi ezdiği, alım gücünün neredeyse yarısını kaybetmiş insanların önüne bu rakamlarla çıkmak, utanç vericidir.

koncuk1.JPGkoncuk2.JPG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar