İsmail Koncuk'tan AKP'nin memur zammı teklifine sert tepki

İsmail Koncuk'tan AKP'nin memur zammı teklifine sert tepki
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, AKP’nin memurlara teklif ettiği zam oranına sert tepki gösterdi. Koncuk, “Tam işçi zamları eleştirilirken memura öyle bir zam teklif etti ki, işçinin zammına rahmet okuttu” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile hükümetin memurlara teklif ettiği zam oranına tepki gösterdi.

AKP’nin sürekli gündemi meşgul ederek dikkatleri başka tarafa çektiğini ifade eden Koncuk, “Tam işçi zamları eleştirilirken memura öyle bir zam teklif etti ki, işçinin zammına rahmet okuttu” açıklamasında bulundu.

Koncuk, memur zamlarının tartışılmaya başlandığı esnada ise kayyum konusunun gündeme getirildiğine dikkat çekerek “Tam memur zamları tartışılırken kayyum konusu gündeme geldi, memur zammını konuşan kalmadı. AKP bunu hep yapıyor!” değerlendirmesinde bulundu.

BU, CAMBAZA BAK ANLAYIŞIDIR

Koncuk, açıklamasına şöyle devam etti:

Şimdi herkes kayyumu konuşuyor, AKP taraftarlarını, milli hassasiyeti yüksek insanları bu şekilde konsolide etmeye çalışıyor. Büyük ekonomik krize rağmen işçi üç kuruşa çırak çıkmış, memurla, daha beter bir zamla, adeta alay edilmiş. Emekli perişan, işsizlik tavan yapmış, ne gam!

Bu, cambaza bak anlayışıdır. Halbuki, oyunu yazan da, oynayan da AKP’dir. Kayyum atadığı yerlere aday olanları onaylayan da AKP, bunları alan da AKP’dir. Yardımcı oyuncular da ancak alkış tutar. Bu oyunun figüranı olmaya kimse namzet olmamalıdır. Gerçek gündem halkın geçimidir.

AKP BU TEKLİFİ KABUL EDECEK Mİ GÖRECEĞİZ

Memur Sen’in 2020 ve 2021 için toplamda %20 verilmediği sürece sözleşmeye imza atmayacağını hatırlatan Koncuk, Ne istemişti,%8+7, %6+6 2020 için 200 TL seyyanen zam, %3+2 refah payı. Toplamı, %39-40 yapar. Yarısına razı, ancak bu düşüşe rağmen AKP teklifi kabul eder mi göreceğiz. Yetkili sendikanın 4 dönem için yeni teklifi ort. %5.Aslında, bu teklifin kabul edilmesi dahi memur ve emeklinin, geçmiş kayıplarını karşılamayacağı gibi, alım gücünde de bir artış sağlamaz. Bugün bile kuru çaya %15 zam yapıldı. Anlaşılan, memur ve emekli iyice gözden çıkarılmış” açıklamasında bulundu.

MEMUR SEN’E TEPKİ

Memur Sen’in iş bırakma kararına sert tepki gösteren Koncuk, “Yetkili Sendika, garip bir iş bırakma kararı da almış, bugün saat 15;00’da, iş bırakıp, saat 17;00’da Çalışma Bakanlığı önüne cüzdan bırakacaklarmış. Bu gidişle 10-20 dakikalık iş bırakma eylemleri de sendikal literature girecektir!” açıklamasında bulundu.

İşte Koncuk’un o paylaşımları:

i1.JPGi2.JPGi3.JPGi4.JPG

i5.JPGi6.JPGi7.JPG

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar