İsmail Koncuk: “İktidar bir kere de ben fedarkarlık yapayım demiyor”

İsmail Koncuk: “İktidar bir kere de ben fedarkarlık yapayım demiyor”
2 milyon memur emeklisi ile 200 bin kamu işçisi, mali ve sosyal haklarının belirleneceği sözleşmeye odaklandı. İYİ Partili Koncuk, “Her ekonomik sıkıntının bedeli, hep dar ve sabit gelirlilere ödetiliyor” dedi.

İYİ Parti Adana milletvekili İsmail Koncuk Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Memur ve emekli yıllardır göz ardı ediliyor ve 3,5 luk zamlara mahkum bırakılıyor. Her ekonomik sıkıntının bedeli, hep dar ve sabit gelirlilere ödetiliyor. Dar ve sabit gelirlilerden, sürekli fedakarlık bekleyen İktidar, bir kere de ben fedakarlık yapayım demiyor. Bir fasit daire” ifadelerini kullandı.

SABİT GELİRLİ NEFESSİZ BIRAKILDI

Koncuk, Türk İş’in 2019 zamları için baskı yaptığına değinerek, memurların toplu sözleşmesinin 2020 ve 2021 yıllarını da kapsayacağına dikkat çekti. Koncuk, “2019’da işçilere daha yüksek zam, 2020’de daha düşük zam yaparak, memura da 2020 için, ben işçiye de bu kadar vermiştim, diye savunma yapabilirler. Hükümet şu ana kadar Türk İş’in taleplerine evet demedi. Türk İş’in duruşu önemlidir hem 200 bin kamu işçisi hem de şu an devam eden memur toplu sözleşmesi için. 24 Haziran 2018 seçimlerinden bu yana adeta tepetaklak olan ekonomi, dar ve sabit gelirliyi nefessiz bırakmış durumda” diye belirtti.

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 5. Dönem Toplu Sözleşmesi ile kamu işçisini kapsayan 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesinin müzakereleri devam ederken, kamu işçisine yüzde 6+4'lük zam teklif eden hükümet, memur ve memur emeklilerine ise zam teklifini 16 Ağustos'ta sunacak.

İşte İsmail Koncuk’un paylaşımı:

koncukkk.PNG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar