İslam Memiş, “Fitil ateşlendi” dedi: Yatırımcılara kritik uyarıda bulundu

İslam Memiş, “Fitil ateşlendi” dedi: Yatırımcılara kritik uyarıda bulundu
Altın ve ekonomi piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın için yatırımcılara bazı uyarılarda bulundu.

İSLAM MEMİŞ: FİTİL ATEŞLENDİ!

Altın fiyatlarındaki aşağı ve yukarı yönlü hareket sürüyor. Ons altın, önceki kapanışın (1840 dolar) küçük bir miktar altında öğle saatleri itibarıyla 1.839 dolardan işlem görüyor.

Dolar/TL varlıklarında yatay seyir ve geri çekilme bekliyorum diyen Memiş, gram altında 950-1000 lira arasında alabilirsiniz, dedi. Gram altından şu anki seviyeden çıkış yaptığını belirten Memiş, Ons altın fiyatında düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmediğini bildirdi. Memiş, Osn altın için “Aşağı yönlü kırılırsa 1.822 dolar” diyerek destek seviyesini ifade ederken tekrar 1880''in yukarı yönlü kırılabileceğine dikkat çekti.

Fed kararı öncesindeki 1.780-1.880 dolar ve Fed kararı sonrasında 1.880-1.980 dolar beklentilerini koruduğunu bildiren İslam Memiş, “1920-1940 dolar seviyesine kadar yukarı yönlü atakları kuvvetli görüyorum. Bu düşüşler benim nazarımda alım fırsatı olarak duruyor” ifadelerini kullandı.

Son analizinde gümüşe de değinen Memiş, şu anda gümüşün satış zamanında olmadığını söyledi. Memiş, düşüşlerde ilave yapma fırsatını vurgulayarak “Gümüş satılmaz.” dedi. Ons gümüş için fiyat tahminlerini de “22.80 dolara kadar atakların devam edeceğini tahmin ediyorum” sözleriyle ifade eden Memiş, üst sınırı 23.20 dolar olarak çizdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar