İslam Memiş, ''Hodri meydan'' diyerek dolar ve altında beklenen seviyeyi açıkladı

İslam Memiş, ''Hodri meydan'' diyerek dolar ve altında beklenen seviyeyi açıkladı
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolarda yükselişe dikkat çekerek yeni uyarılarda bulundu. "Mantıken yaptığım hamle çok saçma" ifadelerini kullanan Memiş, ''Ben yükseliş öngörsem de TL'ye geçtim'' dedi.

''HODRİ MEYDAN'' DEDİ, BEKLENEN SEVİYEYİ AÇIKLADI!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalı üzerinden piyasalara ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, şunları söyledi: Bu hafta hangi gelişmeleri takip edeceğiz, hangi yatırım araçlarında fırsatlar var, hangilerinden uzaklaşmamız gerekiyor gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım. Piyasalarda geçen haftaki verilerin ardından dalgalanma gördük. Biden, faiz artırarak enflasyonla mücadele zor gibi bir söylem içinde oldu. Bakalım Fed bir makas değişikliğine gidecek mi, bu taraf önemli.

FED''İN KARARININ ÖNEMİ

Bu haftanın en önemli konusu Fed''in çarşamba akşamı faizi açıklayacak olması. Piyasalarda beklenti karışık. Bazı yatırımcılar 50 bazıları 25 baz puan faiz artıracağını, agresif söylemde olacağını tahmin ediyor. Enflasyonun düşmemesi Fed''in de makas değiştirmesine neden olabilir diye tahmin ediyorum. Fed makas değişikliğine gidebilir diye öngörülerimi daha önce paylaştım.

"SOĞUKKANLI OLMANIZ GEREKİYOR"

Faiz artırımı küresel piyasalarda panik oluşturmaya devam ediyor. Bugün dolar endeksinde yukarı yönlü hareketler, dolar euro, sterlin dolar paritesinde, kripto paralarda sert düşüşlere neden oldu. Kripto paralarda yüzde 19 civarında sert düşüş var. Üç günde yüzde 20''lik değer kaybı var. Belirsizlik her ne kadar devam etse de yatırımcıların bu tarafta soğukkanlı şekilde devam etmesi gerekiyor.

Şu anda dolar TL 17.24, euro TL 18.09 lira. Gram altın 1020 lira, ons altın 1844 dolar, gümüş gram 11.95 lira, gümüş ons fiyatı 21.49 dolar, brent petrol varili 122 dolar. Altının ons fiyatı 1879 dolara kadar yükselince geri çekildi. Bant aralığımız 1780-1880, Fed''den sonra 1880-1980 dolar aralığıydı.

"SEPET KÜLTÜRÜNÜ UNUTMAYIN"

Elimde dolarım var, TL bazında risk almak istemiyorum. Neler yapabilirim diye soran yatırımcı, şu anda dolar karşısında hangi enstrüman fazla değer kaybetmişse, euro dolar gerilediği, sterlin dolar paritesi gerilediği için, altın tarafı gerilediği için, bu tarafta yine sepet kültürünü unutmuyoruz. 4 parçada, bu enstrümanlardan faydalanabilir.

''''BEN YÜKSELİŞ ÖNGÖRSEM DE TL''YE GEÇTİM''''

Ben her ne kadar yükseliş öngörsem de bireysel olarak TL''ye geçtim, varlıklarımı sattım. Operasyon sürecinde TSK''ya destek vermek için bütün varlıklarımı TL''ye çevirdim. 2 ay bekleyerek bu tarafta hiçbir varlığımı ne döviz ne de emtia tarafında değerlendirmeyeceğimi açıkladı. Benim kişisel tercihime birçok yol arkadaşım destek verdi. 17,80''i dolarda, gram altında 1050''yi telafuz etsem de kazanca bakmadan 1-2 ay beklemeyi tercih eden yatırımcı olduğumu beyan ettim. Aynı duruşum devam edecek. Bu süreç itibarıyla yukarı yönlü riskler olsa da ben işin para kısmında değilim diye açıklamada bulundum.

17.30, 17.50 ve 17.80 direnç seviyeleri ama burada hodri meydan, azdan az çoktan çok. Riskler artıyor matematikte, Türkiye''nin risk primi artıyor, Fed faiz artıracak. Yaptığım hamlenin piyasa ayağında akla mantığa alınır tarafı yok. Aslında devlet olmadan, TSK olmadan hiçbir şey yapılamayacağını günün birinde insanlar anlayacak. Biraz daha milliyetçi duygular içinde destek verenler bu süreçte vicdanen rahat olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar