İslam Memiş altın için ‘bugün başlıyor’ dedi: Rüzgar tersine döndü, hazırlığınızı yapın

İslam Memiş altın için ‘bugün başlıyor’ dedi: Rüzgar tersine döndü, hazırlığınızı yapın
Dolar ve altında yaşanan yükseliş sonrasında milyonlarca insan altın ve doların geleceği hakkındaki sorulara yanıt arıyor. 'Altın ve dolar düşer mi yükselir mi?' sorusuna yanıt veren ünlü ekonomist İslam Memiş, ekranlarda görülen rakamların aldatıcı olduğunu belirterek dolar ve altın yatırımcısına önemli uyarılarda bulundu.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN VE DOLAR YORUMU: EKRANDAKİ RAKAMLARA ALDANMAYIN!

Ünlü ekonomist İslam Memiş, son günlerde hızla yükselen altın ve dolar hakkında merak edilen sorulara yanıt verdi. ''Altın ve dolar kuru düşecek mi?'' sorusunu yanıtlayan Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Altının geldiği son durumu değerlendiren İslam Memiş, altındaki yükselişin bir süre daha devam edeceği tahmin ediyor. ''''Ekranlarda gördüğünüz rakamlara aldanmayın'''' uyarısında bulunan Memiş, ''''Gram altın/TL 900 TL olarak görülse de kapalı çarşıda 920 TL. 900 tl altından bozmayın ve 900 TL’den alacağınızı zannetmeyin. Hem altının hem gümüşün gram fiyatını yükselten dolar/TL kuru şu anda'''' dedi.

Dolar endeksinde baskılanma beklediğini söyleyen Memiş, ''''Bu nedenle altın ve kripto tarafında yukarı yönlü ataklar bekliyorum. Tam ters rüzgar göreceğiz. Dolar yatırımcısı dikkat etmesi gerekiyor'''' dedi. 

İslam Memiş, altın hakkındaki sözlerini şu şekilde tamamladı: Dolarla ons altın ve gümüş alabilirsiniz. Bu enstrümanlar dolar karşısında oldukça ucuz. Parite işlemi ile bu fırsatı değerlendirebilirsiniz.

gram altın fiyatları ne kadar?, ons altın fiyatları ne kadar? 3 Mart altın  fiyatları

DOLARIN SEYRİ NASIL OLACAK?

Dolarda son günlerde yaşanan yükseliş, akıllara ''dolar nerede duracak?'' sorusunu getirdi. Pek çok vatandaşın merak ettiği soruya yanıt veren İslam Memiş, doların kısa süreli olarak baskılanabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Memiş, ''''Dolar güçlü olabilir ve emtia fiyatları ons bazında baskılanabilir. Ancak bugünden itibaren haftanın son işlem gününe kadar dolar endeksinin gerilemesini bekliyorum.

Bu nedenle altın ve kripto tarafında yukarı yönlü ataklar bekliyorum. Tam ters rüzgar göreceğiz. Dolar yatırımcısı dikkat etmesi gerekiyor'''' dedi.

Dolar kuru bugün ne kadar? (16 Mayıs 2022 dolar - euro fiyatları)

DOLARI OLANLAR NE YAPMALI?

Doların gerilemesiyle altın, gümüş, kripto, sterlin ve euro paritesi hızlıca toparlanacak. Peki dolar yatırımcısı bu fırsatı nasıl değerlendirebilir?Dolarla ons altın ve gümüş alabilirsiniz. Bu enstrümanlar dolar karşısında oldukça ucuz. Parite işlemi ile bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Küresel piyasalarda temmuz ayı ile resesyona girme ihtimali çok kuvvetli. Bunu ben söylemiyorum. Bunu Fed başkanı Powell ve diğer merkez bankası başkanları söylüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar