Uzman isim son kez uyardı! Dolar ve altına dikkat

Uzman isim son kez uyardı! Dolar ve altına dikkat
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten enflasyon verisi öncesinde son kez uyarı geldi. Gram atlın ve dolar kurunda sert dalgalanmaların devam ettiğini belirten Memiş, yeni taktik verdi.

UZMAN İSİM SON KEZ UYARDI! DOLAR VE ALTINA DİKKAT

Gram altın Nisan ayının ilk günü ve haftanın son iş gününde 914 TL, çeyrek altın 1.484 TL, yarım altın 2.967 TL ve cumhuriyet altını 5.924 TL seviyesinden işlem görüyor. Dolar kuru ise 14,68 TL seviyesinde yükseliş hareketinde.  Mart ayında ABD Merkez Bankası''nın (FED) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın (TCMB) faiz adımı sonrasında hareketlenen dolar ve gram altın fiyatlarının Nisan ayında ne yönde hareket sergileyeceği merak ediliyor.  Nisan ayında piyasaların yönünü belirleyecek ilk veri olan mart ayı enflasyon rakamları öncesinde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş''ten kritik yorum ve tavsiye geldi.

İstanbul''da gerçekleştirilen  Rusya-  Ukrayna müzakereleri sonrasında yaşanan düşüşün kalıcı olmadığını, belirsizliğin devam ettiği manipülasyon piyasalarındaki sert düşüşün alım için bir fırsat oluşturduğunu söyleyen Memiş, gram altın ve dolar alımında sorun teşkil eden makas aralığı için yatırımcılara taktik verdi.

PİYASALARDA SERT İNİŞ VE ÇIKIŞLAR DEVAM EDECEK

2022 yılında istikrarsız piyasaların devam edeceği konusunda yatırımcıyı uyaran Memiş, "Rusya ve Ukrayna taraflarının pozitif yöndeki açıklamaları küresel piyasalarda pozitif havayı ve geri çekilmeleri beraberinde getirdi. Ancak dalgalanmalar devam ediyor. Açıklamaların ardından brent petrol fiyatı 103 dolar seviyesine kadar gerilerken tekrar 112 dolar seviyesine çıktı. Ons altın, gram altın, gümüş gibi emtia fiyatlar hızlı bir şekilde geriliyor daha sonra tekrar sert bir şekilde yükseliyor. Özellikle 3 aydır 2022 yılında çok büyük manipülasyonlar olacak, sağlıksız fiyatlamalar görülecek diye hatırlatmalar yapıyorum. Yine tekrar ediyorum. 2022 yılı oldukça karışık bir yıl olacak. Hem aylık bazda hem yıllık bazda dalgalı bir seyirde gerçekleşen fiyatlamalar göreceğiz." ifadelerini kullandı.

BAKAN NEBATİ''Yİ UYARDIM

Vatandaşları geniş makas aralığından işlem yapan bankalara karşı uyaran İslam Memiş, "Öyle bir taktik vereceğim ki...'''' diyerek şu tavsiyede bulundu:

"Son aylarda agresif piyasalardaki dalgalanmalarla birlikte bankaların makas aralığında ciddi bir açık var. Yatırımcılar bu konuda büyük bir mağduriyet yaşıyor. Türkiye’de her gün milyonlarca kişi banka üzerinden milyar TL’lik alım satım yapıyor. Bunu gören bankalar 5 liralık makası 10 liraya, 10 liralık makası 20 liraya açıyorlar. Son aylarda agresif piyasalardaki dalgalanmalarla birlikte bankaların makas aralığında ciddi bir açık var. Yatırımcılar bu konuda büyük bir mağduriyet yaşıyor. Bankalardaki hesap hareketlerinde görülen günlük alım satım bankaların dikkatini çekiyor. Türkiye’de her gün milyonlarca kişi banka üzerinden milyar TL’lik alım satım yapıyor. Bunu gören bankalar 5 liralık makası 10 liraya, 10 liralık makası 20 liraya açıyorlar. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye de bankaların makas aralığı hakkında bilgiler verdim, fahiş fiyatlar uygulandığı, haksız kazançlar olduğunu bizzat ilettim. Henüz bir gelişme olmadı. Bu konuyu çözmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Son kez resmi olarak bu geniş makas aralığını masaya taşıyacağım. Yine sonuç alamazsak öyle bir taktik vereceğim ki ''bu zamana kadar neden bunu yapmamışız'' diyeceksiniz."

İSLAM MEMİŞ GRAM ALTIN VE DOLAR TAKTİĞİ VERDİ

İslam Memiş, yatırımcıya dolar ve gram altın alım ve satımı için şu taktiği verdi:

''''Bankanız geniş makas aralığı veriyorsa değiştirin. İlla A bankası olacak bir şey yok. Çevrenize sorun, fiyatları araştırın. ''Bugün 100 dolar alsan kaça alıyorsun?'' diye araştırın. Ama bu işlemleri saat 17.00’den sonra yapmayın, yanılırsınız. 17.00’den sonra makas aralığı değişiyor. Sabah 10.00 ve 17.00 arası bakın.''''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar