Uzman isim "O tarihe dikkat" dedi altın ve dolar uyarısında bulundu

Uzman isim "O tarihe dikkat" dedi altın ve dolar uyarısında bulundu
Dolar ve altında yaşanan yükseliş yatırımcıyı tedirgin ederken, piyasa uzmanı İslam Memiş'ten yeni uyarılar geldi.  Amerika Merkez Bankası'nın (FED) 50 baz puan faiz artırımından sonra piyasalardaki hareketlilik bir türlü durmuyor. Dolar kuru baskılanmaya rağmen 14 TL seviyelerinden 15 TL'ye yükseldi.

ALTIN VE DOLAR İÇİN KRİTİK UYARI! O TARİHE DİKKAT

Yatırımcı bu yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ederken, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolara ilişkin çarpıcı analizlerde bulundu.

Dolar 11 Mayıs 2022 Çarşamba gününe 15,52 TL ile giriş yaparken, altın ise 919 lira alıcıların karşısına çıktı. Altındaki iniş çıkışların sürekliliği merak konusu olurken, dolardaki yükseliş ise dövizle borçlananları tedirgin etmeye başladı. Piyasalara ilişkin isabetli tahminleri ile bilinen Piyasa Uzmanı İslam Memiş, katıldığı bir Televizyon kanalında 11 Mayıs Çarşamba günü için değerlendirmelerde bulundu.

Altının dolardan dolayı yükselişine devam edeceğinin altını çizen Memiş, Haziran ayına dikkat çekerek," Trendin kırılması için yaklaşık 1 ay gibi bir süre var” dedi.

YENİ ZİRVELERE KAPI AÇIYOR

Dolar ve altın için "Temmuzda yeni zirveler göreceğiz" diyen Memiş, Ons altın ve gümüş içinse baskılanma olduğunu ve bu baskılanmanın yerini yeni zirvelere bırakabileceğini söyledi. Memiş, "Gümüşün ons fiyatında 23 dolar seviyesinde ataklar 23.40 seviyesine kadar devam edebilir. 1925-27 dolara kadar altının ons atakları devam edebilir. Düşüşlerin yerini tepki alımları ile yükselişe bırakacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

FIRSATÇILIK BİTERSE SORUN DA BİTER

Ev fiyatlarında yaşanan fırsatçılığa ve rantçılığa değinen Memiş, Ekonomide yaşanan fırsatçılık ve rantçılığın ortadan kalkması durumunda yaşanan olumsuzlukların kalkacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar