Uzman isim Dolar 15’in altına inmez dedi: Haziran'da rekor kıracak!

Uzman isim Dolar 15’in altına inmez dedi: Haziran'da rekor kıracak!
Türk Lirasının dolar karşısında değer kaybetmesinin ne kadar devam edeceği tartışılırken ekonomistlerden korkutan tahminler geldi. Altın ve ekonomi piyasaları uzmanı İslam Memiş konuyla ilgili, “Benim tahminim tekrar 16 üzerine çıkması ve Haziran ayında yeni hamlelerle kısa vadeli bir baskılanma bekliyorum” dedi.

DOLAR HAZİRAN'DA REKOR KIRACAK!

Haziran ayında gelen açıklamalar ve FED faiz kararlarının etkisi, dolar kurunda yükselme trendinin devam etmesine neden oldu. Kısa süre içerisinde 14.85 TL''den 16.00 TL sınırına dayanan dolar kuru için ekonomistler gelecek dönemde neler olacağını tahmin ettiler.

İLK HEDEF 16.40

TGRT Haber''de yaptığı değerlendirmesinde İslam Memiş, yeni tahmini açıkladı. Memiş, dolar kurunun Mayıs sonunda ve Haziran ayında artabileceğini ifade etti. Dolar kurunun yükselme trendinden 15.80 TL seviyesinin çok önemli olduğunu aktaran Memiş bu seviyenin kırıldığını söyledi. Dolar kurunun bundan sonraki süreçte 16.00 TL''nin üzerini hedeflerini açıklayan Memiş ilk hedefin ise 16.40 TL olduğunu söyledi.

Sahte dolara dikkat! Döviz bürosu çalışanları bile ayırt edemiyor...

Dolar kurunun bu hedefe çıkıp çıkmayacağına, Merkez Bankası''nın 26 Mayıs tarihinde açıklanacak PPK faiz kararının belirleyici olacağını ifade eden Memiş "TCMB bir müdahale yapabilir ya da gözlemleyebilir. Benim tahminim tekrar 16 üzerine çıkması ve Haziran ayında yeni hamlelerle kısa vadeli bir baskılanma bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Değerlendirmesinin devamında dolar kurunun kalıcı olarak hangi bant seviyesinde yer alacağına ilişkin de bir tahmin yürüten ünlü isim "Şu an yukarı yönlü hamleler devam ediyor. Önemli olan soru şu: Dolarda geri çekilme ne kadar olacak? Direnç seviyeleri arttıkça destek seviyeleri de artıyor. Bana artık 15 TL altı rakamlar zor gibi geliyor." dedi.

İslam Memiş''in dolar kuru için ilan ettiği Merkez Bankası Mayıs 2022 dönemi faiz kararı 26 Mayıs tarihinde açıklanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar