İşçi Alper Danış'ın intiharına ilişkin iddia

İşçi Alper Danış'ın intiharına ilişkin iddia
İcralık olan THY'nin yer hizmetleri çalışanı Alper Danış’ın kısa çalışma uygulaması ve ikramiyelerin iptal edilmesi sonucu yaşadığı maddi zorluklar nedeni ile yaşamına son verdiği iddia edildi.

İşçi Alper Danış'ın intiharına ilişkin iddia

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda Türk Hava Yolları iştiraki olan TGS Yer Hizmetleri A.Ş.'de rampa işçisi olarak çalışan 30 yaşındaki iki çocuk babası Alper Danış, mola sırasında hayatına son verdi. Bir TGS Yer Hizmeleri çalışanı, intiharın kendileri gibi uzun süredir TGS’de kısa çalışma uygulanması ve ikramiyeleri iptal edilmesi sonucu Danış’ın yaşadığı geçim sıkıntısı ile doğrudan ilgili olduğunu söyledi.

20 BİN LİRALIK BORCU NEDENİYLE...

Kendisi de TGS Yer Hizmetleri çalışanı olan bir işçi, Danış’ın 20 bin lira kadar biriken borcu nedeniyle icralık olduğunu söyledi. Evrensel'e konuşan işçi, Danış’ın intiharının pandemini başından beri uygulanan kısa çalışma ile ilgili olduğunu ifade etti.

Pandeminin başından beri kısa çalışma uygulandığını ifade eden işçi, 4 ayda bir alınan ikramiyelerden vazgeçilmesi için kendilerine zorla belge imzalatıldığını belirterek “Sen harcamalarını alacağın maaşa, ikramiyeye göre ayarlıyorsun. Kısa Çalışma Ödeneği verilip, ikramiyeleri kesilen birçok arkadaşımız borç alarak geçinmek zorunda kaldı. Alper Danış da bu koşullarda intihara sürüklendi” dedi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar