İşaretler belirdi... İYİ Parti'den erken seçim tarihi

İşaretler belirdi... İYİ Parti'den erken seçim tarihi
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, iktidarın ısrarla reddetmesine karşın, ağırlaşan koşullar nedeniyle istemese de erken seçime gitmek zorunda kalabileceğini ifade etti.

Türkiye'de bir yönetim krizi olduğunu, hem ekonomi hem de yargı ve demokratikleşme anlamında sorunlar yaşadığını belirten Cihan Paçacı, "Çünkü bu sorunların kaynağı bizatihi AK Parti iktidarıdır. Türkiye bu tabloyu 2023'e kadar çekemez. Dolayısıyla her geçen gün daha ağırlaşan tablo karşısında bir an önce seçime gidilmesini gerekiyor. Ve inanıyoruz ki, bu seçimde de iktidar değişikliği gerçekleşmesiyle ülkenin problemlerinin çözüme kavuşacağı bir döneme girilecek" dedi.

Paçacı, partisinin de Millet İttifakı'nın da ülkeyi yönetecek kadrolara sahip olduğunu ve iktidara hazır olduklarını belirterek, kamuoyu araştırmalarının da bunu gösterdiğini belirtti.

İktidarın 2018'de de erken seçim iddialarını yalanladığını ancak sonuçta seçime gidildiğini hatırlatan Paçacı, Türkiye'nin bu yılın sonbaharından sonra her an erken seçime gidilebileceği görüşünde.

Pacası'nın 'erken seçim' görüşü şu şekilde:

"Türkiye'deki ağırlaşan tablo iktidarı seçime götürür. Daha fazla direnemezler, Cumhurbaşkanı ve ortağı 2023 dese bile, bunun inandırıcılığı söz konusu değildir. Zira 2018'de de erken seçim istemek vatan hainliği ile eşdeğer dediler, ancak bırakın erken seçimi baskın seçim kararı verdiler. Kişisel beklentim, 2021 sonbaharından sonraki bir tarihte ki Mart, Haziran olabilir, her an seçime gidebilirler."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar