Uzman isim kara haberi verdi: Konut fiyatlarına dev artış yaşanacak!

Uzman isim kara haberi verdi: Konut fiyatlarına dev artış yaşanacak!
Ülkede büyük bir krizi yaşanan konut fiyatlarıyla ilgili, Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu "Konut fiyatlarında bir yılda yüzde 50 artış bekliyorum" dedi

KONUT FİYATLARINDA DEV ARTIŞ YAŞANACAK!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, konut fiyatlarında 1 yılda yüzde 50 zam bekliyorum" dedi. Aşçıoğlu, BDDK kararlarının fiyatlar üzerinde çok etkili olmayacağını söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) konut teminatlı kredilerde kredi değer oranını tutar bazlı farklılaştıran kararının değerlendiren Aşçıoğlu, gayrimenkul fiyatlarında bir değişiklik beklemediğini aktardı.

ParaMedya''nın haberine göre, Halkın yüksek enflasyon ve artan dolar karşısında güvenli bir liman olarak gördüğü gayrimenkulü yatırım aracı olarak tercih ettiğini belirten Aşçıoğlu, “Bu kararlar sonrası, bankadan kredi alan birinin az ayda 50-60 bin lira bir ödeme yapması gerekir. Bu ödemeyi yapabilecek bir beyaz yakalı ya da çalışan bu gelirin en az üç katını kazanabilme ki krediyi alabilsin" dedi.

İrfan Aşçıoğlu ayrıca, "100 metrekarelik bir konutun fiyatı yaklaşık 3 milyon lira. Zaten önceden de konut kredisi de bu miktarın belli bir kısmına veriliyordu. Bugün de elinde en az 1 milyon lirası olan ve bu rakamları ödeyebilecek birileri yine parasını korumak için konut alacak. Özellikle elinde nakiti olanın parasını korumak için yöneldiği bir yatırım aracı olacak konut” ifadelerini kullandı.

Aşçıoğlu "Konut fiyatlarında bir yılda yüzde 50 artış bekliyorum" diye ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar