İran'dan nükleer tesise yapılan saldırı hakkında açıklama

İran'dan nükleer tesise yapılan saldırı hakkında açıklama
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsfahan eyaletindeki Natanz Nükleer Tesisi'nde meydana gelen kazadan İsrail'in sorumlu olduğunu belirterek bunun intikamının alınacağını söyledi.

İran: İntikamını alacağız

Birbiri ardına açıklama yapan İranlı yetkililer, Natanz'da yaşanan hadiseyi "nükleer terörizm" olarak nitelendirmiş ve Tahran'ın faillere karşı cevap verme hakkını saklı tuttuğunu dile getirmişlerdi.

Zarif, geçen hafta Viyana'da düzenlenen nükleer görüşmelerle ilgili Meclis Ulusal Güvenlik Komitesi'ne brifing verdi.

İran Dışişleri Bakanı, 'Siyonist rejimin siyasi ve askeri yetkililerinin, baskıcı yaptırımların kaldırılmasında ilerlemeye izin vermeyeceklerini net olarak belirttiklerini ve hedeflerine ulaşacaklarını düşündüklerini' söyledi.

Ancak İsrail'e cevabın daha fazla nükleer ilerleme olacağını kaydeden Zarif konuşmasında, "Siyonistler, yaptırımları kaldırma yolundaki ilerlememiz nedeniyle intikam almak istiyorlar. Açıkça buna izin vermeyeceklerini söylediler. Ama Siyonistlerden intikamımızı alacağız." ifadesini kullandı.

Bu arada İsrailli birçok medya kuruluşu, İsrail gizli servisi Mossad'ın, İran'ın Natanz tesisinde başarılı bir sabotaj operasyonu gerçekleştirdiğini ve uranyum zenginleştirme çalışmalarını aylarca geriye götürdüğünü iddia eden haberlere yer verdi.

Operasyonun İran'ın uranyum zenginleştirme kapasitesine darbe vurduğu belirtilen olayla ilgili İsrail'den resmi açıklama gelmedi.

Ancak İran, 'terör eylemi' olarak tanımladığı olaydan İsrail'i sorumlu tutmuştu.

Bu arada İsrail kabinesi, İran konusunu ele almak üzere 18 Nisan Pazar günü toplanacak ve kabine toplantısında İran nükleer anlaşması için yürütülen müzakereler ve bölgede İran'la yaşanan gerilim görüşülecek. (Euronews)

 

iran.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar