İran'dan ABD'ye rest!

İran'dan ABD'ye rest!
ABD'nin Suudi Arabistan'daki saldırılar sonrası askeri operasyon düzenleme seçeneğini değerlendirdiği yönündeki haberlere İran'dan yanıt geldi.

ABD'nin Suudi Arabistan'daki saldırılar sonrası askeri operasyon düzenleme seçeneğini değerlendirdiği yönündeki haberlere İran'dan cevap geldi. İran Devrim Muhafızları'nın başındaki Tümgeneral Huseyin Selami, her türlü senaryoya hazır olduklarını ifade etti.

Suudi Arabistan’ın petrol tesislerine düzenlenen hava saldırılarından İran’ı sorumlu tutan ABD’nin atacağı olası adımlara dair iddialar gündemi meşgul ederken Tahran’dan konuya ilişkin bir açıklama geldi. İran Devrim Muhafızları’nın başındaki Tümgeneral Huseyin Selami, İran’a saldırmak gibi bir hataya düşebilecek ülkeleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

“Umarız, geçmişte yaptıkları gibi stratejik bir hata yapmazlar” diyen Selami, ABD ordusunun daha önce İran’a karşı giriştiği ‘maceraları’ hatırlattı. “Bazen askeri seçeneklerden bahsediyorlar” ifadesini kullanan İranlı komutan, ülkesine yönelik en hafif saldırının dahi hafif bir karşılıkla geçiştirilmeyeceğini söyledi.

Tahran’daki basın toplantısında konuşan Selami, İran’ın böyle bir durumda saldırgan ülkeyi yıkana kadar geri adım atmayacağını ifade etti. İran’ın her türlü senaryoya hazır olduğunu sözlerine ekleyen Selami, “Kendi topraklarını ana savaş meydanı hâline getirmek isteyen varsa, devam etsin” diye konuştu.

Suudi Arabistan’ın petrol tesislerine 14 Eylül’de yapılan saldırıları Yemen’deki İran destekli Husi milisleri üstlenmişti. Riyad ve Washington’ın suçladığı İran ise saldırılarla herhangi bir bağlantısı olmadığını belirtmişti. ABD ise saldırılardan İran’ı sorumlu tutuyor.

ABD Başkanı Donald Trump dün Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne hava ve füze savunma desteği sağlanması için bu ülkelere ek asker ve teçhizat gönderilmesine onay verdi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, söz konusu iki ülkeden gelen talep neticesinde yaptıkları bu desteğin bir ilk adım olduğunu belirtti ve gerekirse başka kararlar da alabileceklerini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar