Irak'ta ortalık savaş alanına döndü! Göstericilere gerçek mermi ile müdahale

Irak'ta ortalık savaş alanına döndü! Göstericilere gerçek mermi ile müdahale
Irak'ın başkenti Bağdat'ta yüzlerce kişi kamu hizmeti yetersizliği ve sivil aktivistlerin öldürülmesi nedeniyle hükümeti protesto etmeyi sürdürüyor. Gösterilerde 1 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bağdat’ın merkezi Tahrir Meydanı’nda toplanan göstericiler, hükümet karşıtı protestolarına sloganlar eşliğinde devam ediyor.Protestocular, "Halk, rejimi düşürmek istiyor" sloganları atarak, taşıdıkları pankartlarla aktivistleri öldürenlerden hesap sorulmasını istiyor.

Bir grup gösterici de Bağdat’ın Nusür Meydanı’nda bulunuyor.Bağdat’ın yanı sıra güney kentlerinden yüzlerce kişi de gelerek gösterilere katıldı.

222-011.jpg

Irak güvenlik güçleri  Tahrir Meydanı çevresindeki güvenlik önlemlerini artırdı. Hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’ye geçmek isteyen göstericiler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. 

33-013.jpg

Irak’ın başkenti Bağdat’ta güvenlik güçlerinin göstericilere gerçek mermi ile ateş açması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Saldırı sonrasında çıkan arbede sırasında hem göstericiler hem de güvenlik güçleri arasında yaralılar olduğu görüldü. (AA)

20210525-2-48462390-65503850-web.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar