'İntikam peşinde değilim... Bana kazığı Baykal ile Eruygur attı'

'İntikam peşinde değilim... Bana kazığı Baykal ile Eruygur attı'
Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan bugüne kadar birçok soruşturma geçirdiğini ve cezaevine atıldığını ifade ederek, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından siyasetin dışına itilmek istendiğini söyledi. 

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan Mehmet Mert'e konuştu. Bugüne kadar birçok soruşturma geçirdiğini ve cezaevine atıldığını ifade eden Çapan, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından siyasetin dışına itilmek istendiğini savundu. AKP döneminde belediyelerin personelle doldurulduğunu dile getiren Çapan, bu nedenle şimdi hiçbir belediye başkanının maaşlarını bile ödeyemediğini belirtti. "Çalışmayanı kapıya koyacaksın. Kaç kişi lazımsa o kadar adam olacak" diyen Çapan, "Bu zalimlik değil. Yani 3 bin 800 kişi var ya. Ne kadar adam lazım bin mi. Gerisini göndereceksin. Sen Esenyurt'un birikimiyle o kadar adamı beslemek zorunda değilsin" açıklamasını yaptı. 

'BENİ HAYDUT GİBİ ANLATTILAR'

"Siz son 2 yerel seçimde aday adayı oldunuz. Bir genel seçimde aday adayı oldunuz. Tam böyle Gürbüz Çapan yeniden aday derken hep cezaevine gönderildiniz. Çapan'ın parti içinde de hısımları çoktu. Bugün onlardan ne ölçüde kurtuldunuz?" sorusuna yanıt veren Çapan, "Baykal ve o dönemin jandarması Şener Eruygur falan. CHP'yi Türkleştirmek peşindeydiler. Ben de CHP herkesin partisidir diye bir anlayış ortaya koydum. Beni siyasetten atmaya çalışan Deniz Baykal'dı yani. Ben diğer halklara düşman değildim. Hekimim ben. Erkeğe babam gibi kadına anam gibi bakarım. Ama beni haydut gibi anlattılar. Başıma ne geldi ise Baykal-Eruygur çetesi tarafından geldi. Amcam Ermenistan'dan Türkiye'ye kaçmış. Kan davalarına düşmüş Göle'ye gitmiş, uzun yıllar Çıldır'da çobanlık yapmış. Jandarma Genel Komutanlığı dedem hakkında böyle uydurma şeyler yazmış tutmuş" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar