Instagram yeni özelliğini Türkiye’de kullanıma açtı!

Instagram yeni özelliğini Türkiye’de kullanıma açtı!
Sosyal medya platformu Instagram, akış gönderilerine müzik ekleme özelliğini Türkiye'de test etmeye başladı.

Instagram, akışta paylaşılan gönderilere müzik ekleme özelliğini test etmeye başladığını duyurdu. Şu ana kadar Reels videolarına ve hikayelere eklenebilen müzikler, artık profilinizde paylaşacağınız fotoğraflara da yerleştirilebilecek. Meta, kullanıcılara binlerce lisanslı şarkı arşivi sunan ‘Instagram Müzik’ özelliğini geçtiğimiz sene Ekim ayında Türkiye’de kullanıma açmıştı.

Bugün duyurulan özellik Türkiye, Brezilya ve Hindistan’da kademeli olarak test edilmeye başlandı. Gönderi paylaşım ekranına yerleştirilen yeni müzik işlevi, Trend ve Sizin İçin bölümlerini karşınıza çıkaracak. Buradan istediğiniz şarkıyı fotoğrafınıza ekleyebileceksiniz.

GÖNDERİLERE MÜZİK NASIL EKLENİR?

ShiftDelete.net'te yer alan habere göre kullanıcılar, “Trend” veya “Sizin İçin” bölümlerinde çeşitli müzik kliplerine göz atabilecekler. Burada istedikleri şarkıyı aratarak kolaylıkla bulabilecekler. Müziğin başlığı, paylaşılan gönderide herkese açık bir şekilde gözükecek.

Başlığın üzerine tıklandığında, tıpkı Reels’ta olduğu gibi söz konusu şarkıyı kullanan tüm gönderilerin yer aldığı bir ses sayfası açılacak. Instagram kullanıcılara, bir şarkıyı seçtikten sonra klip süresini de ayarlama imkânı tanıyor. Böylelikle şarkının dilediğiniz kısmını gönderinize ekleyebiliyorsunuz.

Instagram’da gönderilerinize müzik eklemek için şu aşamaları uygulayın:

Öncelikle paylaşacağınız fotoğrafı yükleyin.

Arkadaş etiketleme, konum ekleme gibi kısımların yer aldığı ekrana gelene kadar “İleri” butonuna basın.

Ardından ekranda yer alan Müzik Ekle seçeneğine dokunun.

Karşınıza çıkan arama alanında şarkıyı arayın. Trend Olan veya Sizin İçin bölümlerindeki müzikleri de kullanabilirsiniz.

insta.jpg

Gönderinize eklemek istediğiniz şarkıyı seçin.

Ardından, o şarkıyı kullanan tüm gönderileri gösteren bir ses sayfasına yönlendirileceksiniz.

Klip süresini ve ve oynatmak istediğiniz süreyi de seçin.

Bitti butonuna tıklayın.

Instagram özelliğin testini yürütmek için pilot bölge olarak Hindistan, Brezilya ve Türkiye’yi seçti. Sınırlı sayıda kullanıcının erişimine açılan gönderilere müzik ekleme işlevinin genel kullanıma sunulacağı tarihi ise açıklamadı. Eğer test sürecine dahil edilmişseniz, yukarıdaki adımları uygulayarak özelliği kullanabilirsiniz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar