İnşaatçılar dijitalleşemedi!

İnşaatçılar dijitalleşemedi!
Küresel İnşaat 2019 araştırmasına göre, sektörde dijital dönüşüme ayak uyduran firma sayısının hâlâ çok az olduğunu ortaya koydu.

Uluslararası danışmanlık, denetim ve vergi firması KPMG'nin gerçekleştirdiği Küresel İnşaat 2019 araştırması, dijital dönüşümün yıkıcı etkilerini hisseden inşaat sektörünün değişen ihtiyaçlarını karşılama kapasitesine sahip çok az firma bulunduğunu ortaya koydu.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu toplam 223 küresel inşaat ve mühendislik firmasının yöneticileriyle birlikte gerçekleştirilen araştırma,katılımcıların sadece yüzde 20'lik bölümünün, artan talep karşısında, iklim duyarlılığı olan, veri merkezli akıllı şehirler inşa etme uzmanlığına sahip olduğunu gösterdi.

KPMG Türkiye Altyapı ve İnşaat Sektör Lideri İsmail Önder Ünal,"Pazarda yaptığımız son araştırmanın üzerinden geçen 2 kısacık yıl içinde,inşaat sektörü yöneticilerinin özellikle, şirketlerinde teknolojiyi hayata geçirme ve kullanmaya yöneldiğini gördük. 2017’de çok az firma, teknolojiye yatırım yapıp onun nimetlerinden faydalanıyordu. Günümüzde, liderlerin kendilerini inşaat projeleri yürüten teknoloji şirketleri olarak tanımladığına tanık oluyoruz. Aradaki büyük fark, sektör liderleri ile diğerleri arasında açılan uçurumu gözler önüne seriyor" dedi.

Araştırma kapsamında bu yıl hazırlanan 'Kıyaslama Ölçütü Endeksi',sektördeki firmaların 3 ana grup altında toplandığını gösteriyor:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar