"İmralı'dan medet umar duruma geldiler"

"İmralı'dan medet umar duruma geldiler"
Teröristbaşı Öcalan'ın İmralı'dan gönderdiği mektubu değerlendiren gazeteci Fatih Portakal hükümete yüklenirken; "İmralı’dan medet umar durumuna geldiler. Beka söylemi ile başlayan seçim kampanyası İmralı ile noktalandı." dedi.

Bölücü terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan gönderdiği ve İBB seçimlerinde  HDP'de 'tarafsız olun' çağrısı yaptığı mektubun yarattığı tartışma sürüyor. Konuyu değerlendiren gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Teröristbaşından gelen mektubun hükümete yakın çevreler tarafından 'yüksek sesle' dile getirilmesine dikkat çeken Portakal, AKP'nin İBB seçimlerine 2 gün kala teröristbaşından 'medet umduğunu' ifade etti.

FATİH PORTAKAL: ""BEKA İLE BAŞLADI, İMRALI İLE SONLANDI"

Fatih Portakal'ın Öcalan'ın mektubuyla ilgili yaptığı Twitter paylaşımı şöyle:

"Dün akşamdan beri yaşananlar yine baş döndürücü. Kimler, kimlerden medet umuyor sorusunu sorduruyor. #HDP seçim stratejimizde değişiklik yok açıklamasını yaptı, terörist Öcalan’a rağmen. #HDP için vesayetten kurtulma şansı da olabilir. 23 haziran sonucu geleceklerini belirler gibi AKP’ye gelince yaşadıkları açmaz düştükleri durumu gösteriyor. İmralı’dan medet umar durumuna geldiler. İktidar, Demirtaş’a karşı Öcalan kartını kullaniyor. Beka söylemi ile başlayan seçim kampanyası #İmralı ile noktalandı. Hazin..."

"MHP yöneticilerine gelince, ya bu senaryoyu AKP ile birlikte şekillendirip sesini çıkarmıyor ya da olan bitenden habersiz bize bu oyun nasıl oynandı sorusunun cevabını bulmaya çalışıyorlar. Sessizlik de kabullenmektir. Susuyorlar."

fati.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar