Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

"İMF aslında Türk"

Şimdi size çok önemli bir şey söyleyeceğim.

Lütfen yaymayın ama ille de yaymak isterseniz etrafınızdaki tanıdıklara veya tanıdık olmayanlara söyleyin yeter. Bu bir kısım İngilizce bilenin İMF dediği, benim AyEmEf dediğim kurum var ya, gizli bir Türk.

Bakmayın raporlarını İngilizce yayınladıklarına, en üst yönetimi gizli bir Türk.

Belli ki tepki görmesin diye kimliğinin aslını saklamış. Ama benim gibi aklı evvel birinin gözünden kaçar mı? Elbette kaçmaz.

Ben kaynağını belirtemeyeceğim kaynaklarıma dalarak bu İMF’nin neden başka bir harf yokmuş gibi İ, M ve F’den birleştiğini araştırdım ve müthiş bir gerçekle karşılaştım.

Yine tam detayını veremeyeceğim ama bu AyEmEf’in çaycısından ortacısına, son ütücüsünden paketlemecisine kadar hepsinin Türk televizyonlarını takip ettiğine dair elimde çok güçlü belgeler var.

İsmi lazım değil ama AyEmEf Genel Müdürlüğü’ne her öğlen paket servisi götüren kurye Muittin bana “Abim, bu AyEmEf’in müdürü var ya, her gün tavık yiyor” dedi. Hatta bizim şirket “Beyefendi, her gün tavık yerine, hindimiz de güzel, denemek ister misiniz?” diye sorduğunda adam “Ben özümü yemem” demiş.

Turkey İngilizcede hindi demek ya, adam özüne saygısı olan biri demek” diye ekledi bizim Muittin.

Muittin’i küçüklüğünden beri tanırım, konuşması o zaman da bozuktu.

Mesela sadece tavuğa tavık demekle kalmaz, mesaja mejaz da derdi.

Neyse, Muittin bana “Abi, tavığı odasına çıkardığımda tivide mutlaka Türk kanalları açık olur. Ama öyle yemek programları, şarkı yarışmaları veya moda yarışmaları gibi bilimsel şeyleri seyredecek kadar akıllı biri olmadığından daha çok ekonomi kanallarımızı seyrediyor. Hatta göbekli biri olduğundan, o kanallarda alttan kayan yazılarla beraber o da makam odasında sağa doğru kaykılıyor” dedi.

Bunları not ettim ama beni en çok etkileyen de Muittin’e bahşiş verirken tam bizim gibi “Al al, delikanlı adamsın” diyerek parayı cebine zorla sıkıştırması oldu.

Hele ki bir de kapıdan uğurlarken “Selametle, anangile selam söyle” demesiyle kafamdaki minnak acabalar da yok oldu gitti.

Her ne kadar İMF de bizden olsa şunu da söylemem gerek ki, bu İMF bizden çok daha fazla ileri görüşlü, vizyon sahibi.

Bu İMF bildiğiniz üzere 1944 senesinde kurulmuş.

Adamlar teee o günlerden günümüz Türkiye’sine bir gönderme yapmak istemişler, belli ki neredeyse 80 sene öncesinden günümüzdeki ekonomik tedbirlerimizi öngörmüşler, dünyayı bizim mucidi olduğumuz yeni ekonomi programlarına hazırlamak için kendilerini feda etmişler.

İşte size en can alıcı analizim.

İMF aslında ne demek?

İnşallah Maşallah Fiyaskosu!

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları