İmamoğlu'ndan kritik deprem mesajı! Siyasetçilere seslendi

İmamoğlu'ndan kritik deprem mesajı! Siyasetçilere seslendi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi’nde kıldığı Cuma namazının ardından “Piyalepaşa Camii Önü Zeminaltı Otoparkı İnşaatı”nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu ayrıca mahalle muhtarı ile deprem sohbeti yaptı.

İBB Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut’tan çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, proje ve bölgeyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“HIZLICA BİTİRMEK İSTİYORUZ”

Piyalepaşa, camisi ve çevresi ile önemli bir mahallemiz. Burada farklı dönüşüm alanları var; farklı yetkilerle hareket edilen farklı alanlar var. Bizim de burada dönüşümle ilgili çabalarımız var. Burada çok değerli mimarı bir eser var; Piyale Paşa Camii. Tabii onun yanında bir otopark tasarlanarak, üstünde bir meydana dönüşülmesi hazırlandı. Hızlıca bitirmek istiyoruz. Ama birtakım rehabilitasyonlara ihtiyaç var. Arkadaşlarımızın ifadesine göre; önümüzdeki yılın ortalarında bitmesi planlanan bu otopark ve pazar yeri vasıtası ile Kasımpaşa’daki Cuma pazarının da buraya nakli düşünülüyor. Birtakım rehabilitasyonlarla inşallah 2021’de İstanbulluya armağan etmek istediğimiz özel köşelerden biri burası.”

DEPREM DİYALOĞU: AKIL KONUŞSUN

İmamoğlu, inceleme gezisinin ardından, yaklaşık 40 bin kişilik nüfusuyla Beyoğlu’nun en kalabalık mahallesi Piyalepaşa’nın muhtarı Sabri Comart’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret öncesinde mahalle sakinleri tarafından alkışlarla karşılanan İmamoğlu, vatandaşlardan gelen fotoğraf çektirme isteklerini yerine getirdi. Muhtar Comart’tan mahallenin en önemli sorunlarının, merdiven altı atölyeler ve kentsel dönüşüm sıkıntıları olduğunu bilgisini alan İmamoğlu, Çevre Bakanı Murat Kurum ile deprem konusunda zaman zaman konuştuğunu dile getirdi. Sorunun kişisel değil, kurumsal anlamda çözülebileceğini belirten İmamoğlu, şunları söyledi:
“Yoksa İmamoğlu gelecek, bir şey vadedecek; Köroğlu gelecek, başka bir şey vadedecek. Olmaz o yani. Bir de can sağlığı söz konusu. Deprem bu yahu. Allah muhafaza, burada can kaybını düşün, buraya girememeyi düşün, çıkamamayı düşün. Bir an önce bunu bizim, bu şekilde çözmemiz lazım. Bunu samimi olarak telefonda anlattım, yüz yüze anlattım, ‘Heyet yollayalım’ dedim, randevu verdi. Dedim ki, ‘Siz koordine edin. Sizinle çalışalım ama bu işi beraber çözelim.’ Oraya bir heyet koyalım; ne bakanı konuşsun, ne başkanı konuşsun, ne birisi konuşsun. Orada akıl konuşsun. Çünkü siyaset devreye girince, bu sefer vatandaş da haklı olarak diyor ki, ‘En çok kim veriyorsa…’ Sanki pazarlık ediyoruz. Memleketin üzerinde pazarlık ediyoruz. Olmayacak bir pazarlık. Çok kötü örnekleri yaşıyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar