İmamoğlu'ndan Demirtaş'ın kitaplarının satışı ve tiyatro oyunu açıklaması

İmamoğlu'ndan Demirtaş'ın kitaplarının satışı ve tiyatro oyunu açıklaması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş'ın kitaplarının belediye kitapçısında satılmasına ve eşinin Demirtaş'ın kitabından uyarlanan tiyatro oyuna katılmasına tartışmalarıyla ilgili soruyu yanıtladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyeye ait İstanbul Kitapçısı’nda Selahattin Demirtaş ve Sakine Cansız’ın kitaplarının satışına yönelik tepkilere yanıt verdi.

İmamoğlu, Sakine Cansız'ın kitabıyla ilgili, “Ama gelen haklı tepkiler üzerine biz, o kitabın satışını sitemizden iptal ettik" dedi.

Demirtaş’ın kitabının her yerde satıldığına dikkati çeken İmamoğlu, "Devletin kurumları da buna dahil. PTT’nin , TBMM’nin de sitesine girin, var. İktidara çok yakın kitapçıda da var. Olabilir de. Olmalıdır da. Kaldı ki bir kitabın yasak olup olmadığına karar verecek olan, bu ülkenin mahkemeleri, savcılıkları” yorumunda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 20'nci ilçe belediyesi ziyaretini Sultanbeyli'ye gerçekleştirdi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İmamoğlu ve İBB üst yönetimini makam odasında ağırladı.

Başkan Keskin ve beraberindeki ilçe belediye yöneticileri, İBB heyetine sunum yaptı.

Sunumun ardından, İmamoğlu ve Keskin İBB'ye ait Sultanbeyli Gölet Sosyal Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da burada yanıtladı.

DEMİRTAŞ'IN KİTABI

İBB'ye ait İstanbul Kitapçısı'nda Selahattin Demirtaş'ın ve Sakine Cansız'ın kitaplarının satışına yönelik tepkilerle ilgili “Kitap konusu yıllar önce de başka şekilde eleştiriye sebep olmuştu. ‘Bomba kadar etkili' diye bir tarif yapılmıştı. Bu olaydan sonra, bunu yapanlar, bu ülkede 15 Temmuz'u gerçekleştirmişti. Bu tarz laf söyleyenlerin pişman olduklarını düşünüyorum. Sayın Demirtaş'a ait kitap her yerde satılıyor. Devletin kurumları da buna dahil. PTT'nin de sitesine girin, var TBMM'nin de sitesine girin, var. İktidara çok yakın kitapçıda da var. Olabilir de. Olmalıdır da. Kaldı ki bir kitabın yasak olup olmadığına karar verecek olan, bu ülkenin mahkemeleri, savcılıkları” yorumunda bulundu.

“5 YILDIR SATIŞTAYDI BİZ KALDIRDIK”

Sakine Cansız'ın kitabının da İstanbul Kitapçısı'nda 5 yıldır satışta olduğuna dikkat çeken İmamoğlu “Ama gelen haklı tepkiler üzerine biz, o kitabın satışını sitemizden iptal ettik. Ama bu konu üzerinden bir hamaset oluşturarak, yine bir düşmanlık kurgusu üzerine önce sosyal medyadan başlatıp sonra başka iletişim araçlarına taşıyarak, yani bir nevi böyle toplumu infiale getirmek… Bunlar hoş şeyler değil. Toplumu boş işlerle uğraştırma meselesi” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar