İmamoğlu'ndan AKP'ye: Çözüm üretme çabasında değiller

İmamoğlu'ndan AKP'ye: Çözüm üretme çabasında değiller
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmada AKP'ye tepki göstererek, "Bizi davet edin, biz gelelim. Siz buyurun, brifing verelim’ diyoruz ama yok; kaçıyorlar. Dolayısıyla, İstanbullular adına çözüm üretme çabası içinde değiller" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni seçilen CHP ilçe başkanlarıyla ve yönetim kurulu üyeleriyle Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. 31 Mart ve 23 Haziran’ın hep birlikte yaşandığını belirten İmamoğlu, 2019 yılında, tarihi bir süreç yönettiklerini kaydetti.

Vatandaşın yaptığı tercihlerle, siyasetin donmuş ve katılaşmış kalıpları içinde kalmak istemediğini, özgürleşmek istediğini vurgulayan İmamoğlu, “Halk, demokrasiyi ve hukuku yok sayma girişimlerine asla rağbet etmeyeceğini gösterdi. Büyük bir ve kararlılıkla gösterdi. Bu, sadece ülkemiz adına tarihi bir fırsat olmadı; aynı zamanda bilmelisiniz ki, yakın coğrafyamız, Avrupa’nın bütünü, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve hatta dünyanın birçok yöresine, ülkesine sirayet ettiğini ve onların da çok önemli bir çıkarım elde ettiğini sizlere duyurmak isterim” dedi.

“SEÇİM BİTTİ DİYORUM; İNANMIYORLAR”

“Kente özen, insana saygı anlayışıyla bu kenti yönetme anlayışı içindeyiz” diyen İmamoğlu, “Vatandaşın yaşam kalitesini artırmak ve kentsel adaleti bütün şehre yaymak istiyoruz. Katılımcı süreçlerin sonunda, ortak akılla kararlar alıyor ve bu anlamda bütün olumlu kararları hızla hayata geçiriyoruz. Pratik davranıyoruz. Sizler de görüyorsunuz, iktidarın İstanbul’a çok özel bir ilgisi var. Hiç azalmıyor; hatta artırıyorlar. Sabah İstanbul’la kalkıyorlar, akşam İstanbul’la yatıyorlar. Muhtemelen, kendisini benden sorumlu hisseden çokça bakan ve görevli var. Bu anlamda bu zorluğu hep beraber yaşıyoruz. Açıkçası bu ilgi, keşke İstanbul’a fayda getirse. İstanbul’a fayda getiriyor mu; bundan da emin değilim. Çünkü iş birliği içinde çalışmak, vatandaş için çözüm ve hizmet üretmek yerine, ne hikmetse; polemik üretmek, kavga etmek… Hala seçim atmosferini sürdürme çabası içindeler. Bu nedenle de süt dağıtıp dağıtmadığımızı, üniversite öğrencilerine burs verip vermediğimizi sorgulamaya varıncaya kadar trajikomik durumları sahada yaşıyoruz. Her gün söylüyorum, seçim bitti diyorum; inanmıyorlar! Şehrimize hizmet edelim. Allah lütfetmiş, 25 yıl siz bu şehri yönetmişsiniz. ‘Bitti. Bitti yahu. Yok artık yani. Uyanın’ diyoruz; yine inanmıyorlar! Öyle garip bir durum” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL ADINA ÇÖZÜM ÜRETME ÇABASINDA DEĞİLLER”

İstanbul’la ilgili yaptıkları ve yapacakları birçok çalışmada iktidar yetkililerini karşılarında gördüklerine dikkat çelen İmamoğlu, “Bize laf yetiştiriyorlar. ‘Masaya gelelim. Bizi davet edin, biz gelelim. Siz buyurun, brifing verelim’ diyoruz ama yok; kaçıyorlar. Dolayısıyla, İstanbullular adına çözüm üretme çabası içinde değiller. Her konuda aleyhimize konuşurlarken, konuyla ilgili eksik veya yanlış bilgileri verirken koca koca insanlar, yetkililer ekranda konuşuyorlar. Üzülüyorum. Bunlara hiç gerek yok. Merkezi idarenin bütün yetkilileri, yerel yönetimlerin yetkilileriyle uyum ve iş birliği içinde çalışmalı. Bunu yapmalı. Bu anlamda vatandaşa hizmet sunmakla mükelleftir. Bu, anayasanın bir gereğidir. Bu ülkeyi ve bu milleti sevmenin bir gereğidir. Ne kadar çatışma isteseler de biz, o çatışmadan uzak duracağız” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar