İmamoğlu müjdeli haberi verdi: "Yüzde 30-40 azaldı"

İmamoğlu müjdeli haberi verdi: "Yüzde 30-40 azaldı"
Katıldığı bir konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüs salgını sürecinde İstanbul'un hava kirliliğinde yüzde 30-40'lar civarında azalma tespit ettiklerini açıkladı.

"10. IRENEC Uluslararası yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı"nın açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un hava kirliliğine ilişkin bilgi verdi.  

HAVA KİRLİLİĞİNDE AZALMA

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İmamoğlu, korona virüs sürecinin İstanbul'a etkilerini anlatarak, "Özellikle insanların evlerine kapandığı ve bir kez daha dünyada doğa-insan ilişkisini gözden geçirdiği bu günlerde, hasret kaldığımız birçok güzelliği, manzarayı tekrar görmek ve yaşamak durumunda kaldık. İstanbul'da yaptığımız ölçümlerde, neredeyse yüzde 30-40 civarında hava kirliliğinin azalması söz konusu oldu. İstanbul'un manzarası, doğası, boğazı, denizi görüntü olarak bile değişmeye başladı. Bu sadece bir bilimsel gözlem değil, gözle görülebilir bir değişimi bile yaşadık" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar