İmamoğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar: "Merak ettim inanın o görüntüleri 10 defa izledim"

İmamoğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar: "Merak ettim inanın o görüntüleri 10 defa izledim"
YouTube'daki Gör Beni programında Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu samimi açıklamalarda bulundu. İmamoğlu açıklamasında seçimin iptal kararı alınmasının ardından Beylikdüzü'nde yaptığı konuşmayı en az 10 kez izlediğini ifade etti.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 196Sekiz YouTube kanalındaki Gör Beni programında Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtladı. 

Ekrem İmamoğlu,  6 Mayıs 2019'da YSK'nın seçimi iptal ettiğini açıklamasının ardından Beylikdüzü'nde yaptığı konuşmanın arka planını anlattı.

Beylikdüzü'nü seçme nedeninin daha korunaklı bir alan olması olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Tabiri caizse benim mahallem. Olası bir provokasyona uzak bir alan. Çünkü biz birilerinin bir kargaşa istediğinin de farkındaydık. Bu bizim önümüze birkaç kez geldi ve birkaç kez o kargaşadan iyi sıyrıldık" dedi.
Konuşmasını Beylikdüzü'nde Yaşam Vadisi'ndeki bir platformda yaptığını belirten İmamoğlu, "Kalabalığın arasından geçerek platforma çıktık. Dolayısıyla tümüyle doğal. Konuşmam için A4 kağıdına karalama şeklinde bazı başlıklar almıştım" dedi.

"MERAK ETTİM 10 DEFA İZLEDİM TEKRAR TEKRAR"

Konuşma öncesi başlıkları yazdığı A4 kağıtlarını bakmaya fırsatının olmadığını ifade eden İmamoğlu, "Açıkçası onlara bakmaya bile fırsatım olmadı on binlerce insanı görünce. İçimde hangi duygu varsa o akşam onların haykırışıydı o ve inanın 8-10 defa izledim tekrar tekrar. Etkileyen neydi diye düşündüm. İçinde ne var diye düşündüm. Birçok konuyu sorguladım açıkçası. Hani günün sonunda baktım ki gerçekten eksik bir şey bırakmamışım ve yanlış da bir şey söylememişim. Kimsenin aslında kalbini kıracak bir şeyi de söylememişim bu kadar etkili cümleler kurarken. Çok değerli bir akşamdı benim için" açıklamasında bulundu.

"İLÇEDE BELEDİYE BAŞKANIYKEN DE SALDIRI ALIYORDUM"

Armağan Çağlayan'ın "Ben bir büyükşehir belediye başkanının bir partinin genel başkanından daha çok saldırıya uğradığını ilk defa görüyorum. Tarihte var mı bilmiyorum açıkçası. Bu kadar zor olacağını tahmin etmiş miydiniz? Zor mu sizin için?" sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, Beylikdüzü'nde Belediye Başkanlığı yaptığı dönemin kendisi için bir alışma dönemi olduğunu kaydetti.

İmamoğlu, "İlçede belediye başkanıyken de size saldırı var. Bölgenin milletvekilinden var, iktidar partisinin il başkanından, ilçe başkanından var. Yine saldırı alıyordum. Ölçeği elbette küçük. İstanbulla ya da bugünün gündemiyle asla kıyaslanmaz" dedi. 

"ÖYLE SALDIRI BİÇİMLERİYLE KARŞILAŞTIM Kİ ANLATMAKTAN UTANIYORUM"

Saldırılara alışkın olduğunu kaydeden İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben ne yapılabileceğini biliyorum. Ne acıdır ve ne yazıktır ki o kadar aklınıza gelmeyecek saldırı girişimleri ya da bir işi engelleme modelleri ile karşılaştım ki bazılarını anlatmaktan utanıyorum o denli. Bu da yapılmaz yani. CHP'li bir belediye başkanı cami yapıyor diye oraya imam vermeyen bir müftü olur mu mesela? Böyle bir şey olabilir mi? Bunlarla karşılaştım. Dolayısıyla ben bu kadar uç tavırları yaşamış birisi olarak açıkçası vücudum buna bağışıklık kazanmış durumda. Ama dediğiniz gibi bu daha önce oldu mu, olmadı. Niye olmadı soruyorum. Eski belediye başkanlarını ziyaret ettim ben. Hem seçim öncesi hem de şimdi birinci yılımı doldurduğum için geziyorum belediye başkanlarını ve benim gibi dönemler yaşayanlar var içlerinde. Zerresi değil yani. 

"BU MÜDAHALELER, KÖTÜLEMELER, UYDURMALAR ACI BİR ŞEY AMA YAŞANIYOR"

İktidar partisiyesiniz belediye de sizin partinizden değilse böyle hafif bir omuzunuzu dönebilirsiniz anlarım. Keşke benim partimden olsaydı dersiniz. Ya da hafif burun kıvırabilirsiniz. Ya da hafif geciktirmeli bazı işlere evet diyebilirsiniz ama benim gördüğüm ve yaşadığım bu tarz üslup ve bu tarz müdahaleler, veya cevaplar, kötülemeler, uydurmalar acı bir şey ama yaşanıyor. Bunların herhalde her birisi bir ülkedeki demokrasinin olgunlaşmasının evreleri. Ben öyle bakıyorum. Onun için şu umut bende olmasaydı büyük kaygı duyardım: Türkiye'nin geleceği ve demokrasinin geleceği için ben çok umutluyum. Aştım o evreleri."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar