İlber Ortaylı: "İskenderiye hamalı kadar değeri yok"

İlber Ortaylı: "İskenderiye hamalı kadar değeri yok"
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Osmanlı Devleti ile ilgili bir konferansta yaptığı açıklamada kendisinin de Osmanlı'nın bir çocuğu olduğunu ifade ederek "İstediği kadar Fransızca bilsin, İngilizce bilsin. Onu anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur" dedi. Ortaylı'nın sözleri kamuoyunda 'Celal Şengör'e tepki' olarak yorumlandı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir konferansta Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Ben Osmanlı İmparatorluğu'nun çocuğuyum ve benim için Osmanlılık her şeyden daha temeldir" açıklamasında bulunan Ortaylı sözlerine şöyle devam etti:

"Yani onu inkar etmem mümkün değildir. Biz onun sayesinde varız. Onun sayesinde kültürel kişiliğimiz oluşuyor. Onu anlamayanın kültürel kişiliği kopuktur. İstediği kadar Fransızca bilsin, İngilizce bilsin. Onu anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur."

CELAL ŞENGÖR'E TEPKİ Mİ?

Prof. Dr. Celal Şengör ise geçen günlerde Azerbaycan'da bir grup öğrenciyle gerçekleştirdiği sohbetinde, En cahil Türklerin, Müslüman Türkler olduğunu iddia ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkler cahil bırakılmadı, Türkler cahil kaldılar, kendi kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler Müslüman olan Türklerdir. Osmanlılar ne eğitime önem verdiler ne bir şeye önem verdiler. Kendi dinlerini bile adam gibi öğrenmediler."

Ortaylı'nın bu açıklaması, sosyal medya kullanıcıları tarafından 'Celal Şengör'e tepki' olarak yorumlandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar