İlber Ortaylı evinin elektrikleri kesilince böyle isyan etti

İlber Ortaylı evinin elektrikleri kesilince böyle isyan etti
Prof. Dr. İlber Ortaylı, evinin de dahil birçok evin elektriğinin kesildiğini söyleyerek isyan etti. Ortaylı, "3 gün 4 gecelik sokağa çıkma yasağından bir gün önce benim evim dahil birçok evin elektriğinin ikazsız kesildiğini gördük" dedi ve "Doğacak sonuçları nasıl göze alıyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde, 30 Aralık günü evinin de dahil birçok evin elektriğinin kesildiğini söyleyerek sert tepki gösterdi. 

Ortaylı, "30 Aralık günü, 3 gün 4 gecelik sokağa çıkma yasağından bir gün önce benim evim dahil birçok evin elektriğinin ikazsız kesildiğini gördük. Bunun hukuk ihlalinden önce en basit gelenek ve etik kurallarla bağdaşmayacağı çok açık. Doğacak sonuçları nasıl göze alıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

İlber Ortaylı'nın bugünkü köşesinden ilgili bölüm şöyle:

Bu pandemi döneminde 30 Aralık günü, 3 gün 4 gecelik sokağa çıkma yasağından bir gün önce benim evim dahil birçok evin elektriğinin ikazsız kesildiğini gördük. Bunun hukuk ihlalinden önce en basit gelenek ve etik kurallarla bağdaşmayacağı çok açık.

Doğacak sonuçları nasıl göze alıyorsunuz? Bir hizmeti özel sektöre devretmenin yaptırımları bu mu olmalı? Maalesef medyada ve bazı güvenlik dallarında da şirketlerin kontrat kurallarına uymadıkları, abonelik kaidelerine uymadan ek ödeme taleplerinde bulundukları görülüyor. Bu uygulamaların önünün alınmasının zamanı geldi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar