İktidar'dan tepki çeken IBAN kararı

İktidar'dan tepki çeken IBAN kararı
AKP iktidarı, Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketi sonrası yine Türk Milleti'nden yardım istedi.

Türkiye’nin ekonomisinde kriz her geçen gün derinleşirken, pandemiyle beraber büyük yara aldı. İktidar bu kez Batı Karadeniz’deki sel felaketi sonrası yine IBAN verdi.

Son olarak Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla, yangın ve sel felaketlerinden zarar gören vatandaşlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde yardım kampanyası başlatıldı.

Yardımı öncelikle vermesi gereken, ekonominin dümeninde olan AKP iktidarı iken önce vatandaşın cebine yönelmesi tepkilere neden oluyor.

ERDOĞAN KARARIYLA YARDIM İSTENİYOR

AFAD'dan yapılan açıklamada, ayni yardımların afet bölgelerinde oluşturulacak depolar, nakdi yardımların ise daha önce duyurulan hesaplar üzerinden yapılacağı bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada, “Batı Karadeniz bölgemizde meydana gelen sel felaketinde daha önceki afetlerde olduğu gibi ayni ve nakdi yardımlar, etkili, verimli ve yerinde dağıtılabilmesi için AFAD koordinasyonunda yapılacaktır.” sözlerine yer verildi.

DEPREM SONRASINDA DA BANKA HESABI PAYLAŞILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası AFAD yardım kampanyası başlattığını duyurmuş ve banka hesap numaralarını paylaşmıştı. 

AFAD yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanlığı tarafından vatandaşların yapacağı yardımların AFAD Başkanlığınca koordine edilmesinin uygun görüldüğü”nü anımsatmıştı. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: MİLLETİMİZ CÖMERTTİR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz ay sonunda Antalya'da başlayan ve günlerce süren orman yangını sonrasında valiliğin yardım hesabı açtığını söyleyerek, "Milletimiz cömerttir, elinden gelen desteği her zaman yapar." demişti. 

“BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM” KAMPANYASI

Daha önce koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan milli dayanışma kampanyasının başlatıldığını açıklamıştı. 
Nisan 2020'de Bakanlar toplantısının ardından konuşan Erdoğan, şunları söylemişti:

“Milli dayanışma kampanyası başlatıyoruz. ‘Biz Bize yeteriz Türkiyem’ diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, bir yardım hesabı açıldı. Ayrıca kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar