"İktidar yanlısı medya etkisiz elaman"

"İktidar yanlısı medya etkisiz elaman"
Ekrem İmamoğlu'nun 800 binin üzerinde bir farkla kazandığı İBB Başkanlığı seçimlerini değerlendiren medya ombudsmanı Faruk Bildirici, iktidar yanlısı medyanın da kaybettiğini yazdı.

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerini Ekrem İmamoğlu'nun 800 binden fazla bir oy farkıyla kazanmasının yankıları sürüyor. 31 Mart sonuçlarına göre aradaki 14 bin oy farkını 56 kat artıran Ekrem İmamoğlu, 'yeniden' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken; iktidar medyasının özellikle 23 Haziran sürecinde İmamoğlu aleyhine yaptığı yayın, farkın bu denli açılmasında en önemli etken oldu.

Medya ombudsmanı ve gazeteci Faruk Bildirici, İBB Başkanlığı seçim sonuçlarını sosyal medya hesabından değerlendirdi. 23 Haziran sonuçları için "Halkın kestiği faturadır" diyen Bildirici, sürecin başından bu yana İmamoğlu aleyhine yayın yapan 'iktidar medyasının' da etkisiz olduğunu söyledi.

"17 YILLIK İKTİDARA FATURADIR"

Gazeteci Faruk Bildirici 23 Haziran'dan sonra sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı:

"AKP’nin İstanbul’daki yenilgisini kendi eliyle büyüterek bir daha yenilmesi, yanlış seçim kampanyasının sonucu falan değildir; 17 yıllık iktidarına halkın kestiği faturadır bu"

"Bu seçimde sadece Tayyip Erdoğan ve partisi yenilmekle kalmadı; iktidar yanlısı medyanın da etkisiz eleman olduğu kanıtlandı. Gazetecilik, parti bülteni çıkarmaya benzemez. Gerçeğe sadakat ister, iktidara değil..."

faruk.PNG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar