İktidar medyasında kriz büyüyor!

İktidar medyasında kriz büyüyor!
Hükümet medyasında 23 Haziran’daki İstanbul seçiminin ardından sıcak gelişmeler yaşanıyor. Art arda işten çıkarma haberleri geliyor.

GÜNBOYU / ANKARA

AKP iktidarının İBB’deki 25 yıllık yönetimi 23 Haziran’da son bulurken, kendisine yakın medya kuruluşlarında ‘küçülmeye’ gidildiği görüldü.

“MAAŞLAR ÖDENMİYOR”

Geçtiğimiz günlerde iktidara yakın Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV’yi bünyesinde bulunduran TürkMedya’da kriz yaşandı. 130 matbaa çalışanı işten çıkarıldı. Ayrıca matbaanın kapanması gündeme alındı. Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin eklerinin kapatılacağı iddia ediliyor. Bazı personellerin maaşlarının yarısı yatırılırken, yöneticilerin ise maaşlarını alamadığı öğrenildi.

“TROLL ORDUSU”

Seçimlerin ardından İBB yönetimi, Medya AŞ'deki “troll ordusunun” işine son verdi. Geçtiğimiz gün belediyeye bağlı iştiraklerden olan ve yaklaşık 170 çalışanı bulunan Medya AŞ'de görevli 50 personelin işine son verildi. Hükümet medyası olayın sorumlusu olarak İmamoğlu’nun Basın Danışmanı Murat Ongun’u gösterdi. İddiaya göre Ongun’un, Medya AŞ için “Biz, burayı 'troll' yuvası olarak görüyoruz ve dağıtacağız" dediği belirtildi. Yine Medya AŞ’de işten çıkarmaların devam edeceği ileri sürüldü.

“ERDOĞAN’DAN DESTEK İSTEDİLER”

İktidar medyası patronlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep ettiği, Erdoğan ise teklifi geri çevirdiği iddia ediliyor. Erdoğan’ın, “Tirajları, izleyicileri yok, üzerimize yükler. Kendi ayakları üzerinde durmayı beceremiyorlarsa kapatsınlar" dediği konuşuluyor.

Önümüzdeki günlerde iktidar medyasında toplu işten çıkarmaların ve gazetelerde önemli değişikliklerin yaşanacağını belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar