İkizderelilerden Meral Akşener'e destek!

İkizderelilerden Meral Akşener'e destek!
Rize İkizdere'de yapılmak istenen taş ocağına karşı direnen yöre halkını Meral Akşener'in ziyareti sırasında yaşanan olaylara, İkizdereliler de tepki gösterdi.

Rize İkizdere’de bulunan İşkencedere Vadisi’nde AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat’ın taşocağı ısrarı devam ederken, vatandaşlar tepkilerini sürdürüyor. Önceki gün direnişe destek vermek için İkizdere’ye gelen Meral Akşener’e yapılan sözlü saldırıya köylüler tepki gösterdi.

57603099-303.jpg

"KURGU BİR SALDIRI"

Köylülerden Zeynep Baş, “Son derece üzgünüz. Provokasyon ve kurgu bir saldırı. Biz kendisinin gelişinden çok memnuniyet duyduk. Bizi ziyaret etti. Bizi dinledi. Burada yaşananları Meclis’e taşıyacağı sözünü verdi. BuraYa gelen ilk siyasi parti lideri kendisi. Bu saldırıyı yapanlara hiç yakışmadı. Kendisine çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. 

185534.jpg

TEHDİT EDİLİYORUZ

Öte yandan bölgede yaşayan köylülerin tehdit edildiği belirtirken CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da bu iddiaları sosyal medyada hesabından duyurmuştu. Gürdere köyünde direnişin başlarında iş makinelerine direnen daha sonra ise direniş alanına gelmeyi kesen yurttaşlardan birini evinde ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz köylü kadın, AKP ile bağları güçlü olan aile üyeleri tarafından tehdit edildiğini söyledi. Taşocağına karşı olduğunu anlatan köylü kadın, “Ben taşocağına yine karşıyım ama gidemem. Ailem istemiyor” ifadelerini kullandı. Çocuklarının kamu kurumunda çalıştığını söyleyen ve işten çıkarılabileceği korkusu yaşadıklarını söyleyen bir başka köylü ise “Kim ister burası mahvolsun ama benim de ailem direnişe katılmamı istemiyor” diye konuştu. (CUMHURİYET)

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar