İkisi de aynı ülkede oldu!

İkisi de aynı ülkede oldu!
ABD'de ilk kez insanlı uzay mekiğinin uzaya gönderilmesinin diğer yandan George Floyd'un öldürülmesine karşı protestoların fotoğrafları tek bir karede birleşince ilginç bir görüntü ortaya çıktı.

ABD’de George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle ölümü dolayısıyla ırkçılık karşıtı gösteri düzenleyenler ile protesto nedeniyle yolda kalan bir adam arasında tartışma yaşandı. Orta yaşlardaki adam göstericileri ok ve yay ile tehdit etti.

SPACEX TARİHE GEÇTİ

ABD tarihe geçecek iki olayı aynı günde yaşadı. Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ortaklığıyla dünya yörüngesine göndereceği ilk insanlı uzay mekiği denemesi Florida'daki Kennedy Uzay Üssü'nden fırlatıldı.

Bir yandan siyahi George Floyd'un öldürülmesiyle ilgili protestolar sürerken, ABD - NASA ortaklığıyla uzaya insanlı roketin fırlatılması bir ülkenin iki önemli olayını tek bir karede topladı. 

f.jpg

ÇATIŞMA YAŞANDI 

ABD’nin Utah eyaletine bağlı Salt Lake City kentinde bir polisin siyahi George Floyd’u öldürmesine tepki gösteren Black Lives Matter (Siyahi hayatlar önemlidir) protestocuları ile orta yaşlardaki bir sürücü arasında çatışma yaşandı.

Protestocuların trafiği kilitlemesine sinirlenen söz konusu adam aracından bir ok ve yay çıkararak, “Tüm yaşamlar önemlidir” diye bağırdı. Ardından göstericileri hedef aldı. Sonrasında ise protestocular onun arabasını ateşe verdi. Olaya çok sayıda polis müdahale etti.

Gazeteci David Begnaud’un paylaştığı görüntülerde,  adı açıklanmayan sürücünün birkaç kez nişan aldığı, ancak protestocular tarafından hızla geri püskürtüldüğü görülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar