İkinci el araç fiyatları düşecek mi? İslam Memiş'ten bomba tahmin

İkinci el araç fiyatları düşecek mi? İslam Memiş'ten bomba tahmin
İkinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika tahminler geldi. 2022 yılında ikinci el araç fiyatlarında yüzde yirmi düşüş bekleniyor. Tahmini yapan ise bugüne kadar aldın konusunda yaptığı tahminler tutan İslam Memiş oldu.

Memiş, şu anda piyasada Herkesin köpüğün farkında olduğunu ve ikinci el araç satışlarının durma noktasına geldiğini dile getirdi. İslam Memiş'in tahminlerine göre Şubat ayında ikinci el araç fiyatları dibe düşecek.

İkinci el araç fiyatları ile ilgili bomba tahmin geldi. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada ikinci el araç satışlarının durduğunu ve şubat ayında ikinci dip ile birlikte durgunluğun devam edeceğini iddia etti. İkinci el araç almayı düşünen vatandaşları acele etmeyin çağrısında bulunan Memiş, şubat-mart aylarında araç fiyatlarında %20'ye varan bir düşüş beklediğini söyledi. Diğer yandan Yargıtay hukuk genel kurulu da ikinci el otomobil satışları ile ilgili Emsal nitelikte bir kararı hükmetti. Karara göre, sahte vekaletname ile yapılan araç satışlarında iyiniyetli Üçüncü kişiye aracın mülkiyetinin geçmeyecek. Ayrıca Mağdur olan tüketicinin parası da geri iade edilecek.

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞLARI DURMA NOKTASINA GELDİ

Cumhurbaşkan Erdoğan 20 Aralık tarihinde kur korumalı TL mevduat açıklaması yaptıktan sonra dolar kurunda sert düşüş yaşanmıştır. Dolar kurunda yaşanan bu düşüşün market fiyatları ve ikinci el araç piyasasında etkilemesi bekleniyordu. Ancak vatandaşın beklediği düşüş yaşanmadı. İkinci el otomobil piyasasında stokçuluk ve fiyat balonu devam ederken şu ana kadar görülen düşüşün ise yüzde on olduğu açıklandı. Fakat ikinci el araç piyasasında satışlar neredeyse durmuş durumda çünkü vatandaşlar hala fiyatların yüksek olduğunu düşünerek araç almıyor.

Araç almak için fiyatların düşmesini bekleyenlere Müjdeli Haber ise para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geldi. İslam Memiş, ikinci el araç Almayı düşünenlere acele etmeyin uyarısı yaparken aynı zamanda Şubat ve Mart aylarında fiyatlarda yüzde yirmi düşüş olacağını söyledi.

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR ÇIKTI

Diğer yandan ikinci el araç fiyatları ile ilgili Yargıtay'dan da bir Emsal karar çıktı. Yargıtay’da görülen bir davada kiraladığı aracı geri iade etmeyen ve aynı zamanda sahte vekaletname düzenleyerek satan bir kişinin haksız olduğu tespit edildi. Davacı olan kiralama şirketi, vekaletnamenin sahte olduğunu kanıtlarken aynı zamanda satış işleminin geçersiz olduğunun ispatı ve işlemin iptalini talep etti.
 
Davada, yaşananlardan tamamen habersiz olan alıcının ise iyi niyetli olduğu tespit edilirken, Dağlı kişinin iyi niyetli 3 kişi konumunda olduğu ve aksinin davacı tarafından kanıtlandığı sürece sahte vekaletname ile satış işin mülkiyeti geçirmediği gerekçesi ile satış işleminin iptaline karar verildi. Ayrıca Yargıtay kararında aracın Davacı adına kayıt ve tescilini, davalının iyi niyetli olması sebebiyle yargılama masraflarından sorumlu tutulmaması hükmedildi. Ayrıca sahte vekaletname ile aracı satan kişinin davalının parasını iade etmesine de karar verildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar