Özgür Özel ile Bülent Turan birbirine girdi: "Defalarca mahcup oldukları halde..."

Özgür Özel ile Bülent Turan birbirine girdi: "Defalarca mahcup oldukları halde..."
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anması üzerine AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın sert tepkisine yanıt CHP'li Özel'den geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı anarak "İdam sehpasındaki son sözü "Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye" olan, bu ülkenin vatansever evlatlarını, Deniz Gezmiş'i, Yusuf Aslan'ı ve Hüseyin İnan'ı hasretle anıyorum. Unutmayın, vatan onu parsel parsel satanların değil, uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır!" ifadelerini kullandı.  

Kılıçdaroğlu'nun bu anmasına tepki AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi. Turan, Kılıçdaroğlu'na "Ne utanmazlık! Hem idam edilmelerine evet de hem süslü cümlelerle övgüler yağdır! Yıl 1972, mahkemenin idam kararı Meclis’e sunulur. Kabul için idama evet diyen Adalet Partisi Mv sayısı yetmez ve eksik olan sayı 28 CHP Mv oyu ile tamamlanır. Utanırsanız bunlar da belgesi Sayın Kılıçdaroğlu!" dedi.  

Turan'ın bu tepkisi üzerine devreye CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel girdi. Turan'ın Kılıçdaroğlu'na yanıtına tepki gösteren Özel, "AKP'nin grup başkanvekili Meclis'te defalarca mahcup oldukları halde sosyal medyayı boş bulup aynı yalana sarılmış... Partimiz; lideri İsmet İnönü ve sonraki lideri Bülent Ecevit'in oylarından görüleceği gibi idamlara "hayır" demiş, idamı Anayasa Mahkemesi'nde iptal ettirmiştir" diyerek belge paylaştı. 

Turan'dan da Özel'e sert bir yanıt geldi. Turan, Yalancı sensin! Ne ayıp! Klasik bir Chp tarzı, kumpas, ayak oyunu... Evet, Genel Bşk’nız hayır diyor ama 28 CHP Mv idama evet diyor, 70 Mv kulisten izleyip oylamaya katılmıyor ve idam gerçekleşiyor.  “Ya hatalarınızla yüzleşir ya da yüzsüzleşirsiniz” in adeta resmi olmuşsunuz!" dedi. 

İşte o tartışmalar: 

tartisma1.jpgtartisma2.jpgtartisma3.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar