İki dakikada uykuya dalabilirsiniz!

İki dakikada uykuya dalabilirsiniz!
Askerler için geliştirilen teknik, uykuya dalma zorluğu çekenlerin görev sırasında uyanık kalmasını sağlama ve yorgunluk nedeniyle hata yapmamaları için geliştirildi.

İki dakikada uykuya dalmayı mümkün kılan bu askeri yöntem, ABD ordusunun askerlerin uykuya dalmasını kolaylaştırdığı iddia ediliyor.

1981’de yayımlanan "Relax and Win: Championship Performance" isimli kitapta detaylarına yer verilen uykuya dalma tekniğinin, askerlerin yorgunluktan hayati hatalar yapmalarını engellemek isteyen komutanlar tarafından geliştirildiği düşünülüyor.

İşte önerilen 2 dakikada uykuya dalma tekniği:

1. Dil, çene ve göz çevresindeki kaslar dahil yüzünüzdeki kaslarınızı gevşetin

2. Omuzlarınızı bırakabildiğiniz kadar aşağı bırakın, ardından sırayla kollarınızın üst ve alt kısımlarını aşağı bırakın

3. Nefes verin, göğsünüzü gevşetin, ardından kalçadan başlayarak bacaklarınıza doğru gevşeyin

4. Aşağıdaki üç manzaradan birini hayal etmeden önce zihninizi arındırmak için 10 saniye bekleyin

Tekniğin 6 hafta boyunca uygulayan kişilerin yüzde 96'sında işe yaradığı söyleniyor.

spyaschiy-kot-kot-son-otdyh.jpg

UYKU EKSİKLİĞİ NEDİR?

NHS (National Health Service) Ulusal Sağlık Hizmeti, uyku eksikliğini kişinin uykuya dalma zorluğu olarak tanımlıyor. Ayrıca uyku eksikliğinin kişilerin obezite, kalp hastalığı ve yüksek tansiyon gibi hastalıklara daha yatkın kişiler olabileceğini vurguluyor.

Uyku uzmanı olan Dr. Neil Stanley uykuya dalarken başta yapmamız gereken en önemli şeyin zihnimizi gereksiz düşüncelerden arındırıp o şekilde uykuya dalmaya çalışmamız gerektiğini söylüyor.

Stanley, “Uyumak için üç şeye ihtiyacınız var: uyumaya elverişli bir yatak odası, gevşemiş bir vücut ve en önemlisi sessiz bir zihin. Eğer zihniniz hızla çalışıyorsa uyuyamazsınız ve zihninizi yavaşlatmak için yapabileceğiniz her şey uyumanıza destek olur'' diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar