İki büyük bankaya milyonluk ceza

İki büyük bankaya milyonluk ceza
Türkiye'nin iki büyük bankası Akbank ve Yapıkredi Bankası'na dev ceza geldi. Sigortacılık kanunu ve mevzuat hükümlerine aykırı davranmaları nedeniyle iki banka toplam 281.8 milyon TL ceza ödeyecek

Yapıkredi Bankası ve Akbank'a sigortacılık kanunu ve mevzuat hükümlerine aykırı davranmaları nedeniyle toplam 281.8 milyon TL ceza geldi.

SİGORTACILIK FAALİYETLERİNE ARA VERECEK

Yapı Kredi Bankası sigortacılık kanunu ve mevzuat hükümlerine aykırı davrandığı gerekçesiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından 187.1 milyon lira idari para cezası aldı.

Banka KAP’a yaptığı açıklamada, idari para cezasını %25 peşin ödeme indiriminden yararlanarak ödeyeceğini bildirdi.

Akbank da sigortacılık kanununu ihlal ettiği gerekçesiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından 94.7 milyon lira para cezasına çarptırıldı.Bankanın Cumartesi gecesi KAP’a yaptığı açıklamaya göre idari para cezasının yanı sıra bankanın sigorta aracılık faaliyetlerine 30 Ocak’tan başlamak üzere 15 gün ara verilecek.

Akbank açıklamada para cezasının bankanın finansal tabloları üzerinde “önemli bir etkisi” bulunmayacağını bildirdi. Para cezası %25 peşin ödeme indiriminden yararlanılarak ödenecek.

EN BÜYÜK CEZA 2013'TE

Türkiye’de bankalara bugüne kadar kesilen en ses getiren ceza 2013 yılının mart ayında kesilmişti. Rekabet Kurumu 2013’te 12 bankaya aralarında kartel oluşturdukları ve faizleri birlikte belirledikleri gerekçesiyle 1.1 milyar TL ceza kesmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar