İhtiyacı olanlara devlet desteği! 1800 TL düzenli yardım için işte şartlar

İhtiyacı olanlara devlet desteği! 1800 TL düzenli yardım için işte şartlar
Yardıma muhtaç vatandaşlara devlet yardımı olarak her ay düzenli 1800 TL ödeme yapılıyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için işte tüm detaylar...

Devlet, yardıma muhtaç olan milyonlarca vatandaşa her ay düzenli ödeme yatırmaya devam ediyor. Özellikle evde bakıma muhtaç olan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaç duyduğu bu ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesi tarafından karşılanıyor. Ödemeleri aileler alırken elbette bir takım şartlara ve kriterlere bağlı olarak bu ödemeler yapılıyor. Günlük hayatını kendi başına sürdüremeyecek olan engelliler, hastalar, yaşlı kişiler için devlet desteği ödemelerinin detaylarını sizler için derledik. Başvuru şartlarına ve başvuru yerlerine haberimizin devamında ulaşabilirsiniz…

Bildiğiniz üzere ülkemizde devlet hasta yaşlı ve engelli vatandaşların ailelerinden Koparılmaması ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla her ay düzenli ödeme yapıyor. Evde bakıma muhtaç olan vatandaşların yakınlarına sağlanan bu ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Her ay düzenli olarak ödeme verilirken başvuru işlemlerini tamamlayan ve gerekli kriterleri Taşıyan vatandaşlar hemen maaş alma şansına sahip oluyor. Peki evde bakım maaşı kimlere verilir? Evde bakım aylığı almak için başvuru şartları nelerdir? Evde bakım maaşı başvurusu ve detaylar haberimizde...

EVDE BAKIM ÜCRETİ KİMLERE VERİLİYOR?

Evde bakım maaşı, evinde hasta yaşlı ve engelli yakınına bakan vatandaşlara veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak verilen evde bakım ücretleri başvuru koşulu ile sağlanıyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların bakanlık tarafından belirlenen kriterlere uygun olmaları gerekiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

Evde bakım maaşı almak için öncelikle hasta, yaşlı ve engelli kişinin yaşadığı hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Aynı zamanda bakıma muhtaç olan kişi engelli ise tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış engelli raporu isteniyor. Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak da şartlar arasında yer alıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu yapmak için Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına gitmek gerekiyor. Giderken yanınızda baktığımız kişinin T.C. kimlik kartı, varsa engelli raporu, yanınızda ikamet ettiğine dair İkametgah belgesi ve dilekçe bulunması şartı aranıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşı 2021 yılının ikinci yarısı için 1797 TL olarak ödeniyor. Her altı ayda bir enflasyon oranları açıklandıktan sonra evde bakım aylığına da zam yapılıyor. Evde bakım maaşı için en yakın zam Ocak ayında gerçekleşecek.

EVDE BAKIM PARASI NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Evde bakım parası aylık düzenli olarak ödeniyor. Her ayın 15'inden 30'una kadar bakanlık tarafından belirlenen illerde farklı günlerde evde bakım parası ödemesi yatırılıyor. Evde bakım maaşının sorgulamak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden sisteme giriş yaparak ya da maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile almaları durumunda sms ile sorgulama gerçekleştirebiliyor. (İlan365)


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar