İGDAŞ Genel Müdürü Özmen'den tasarruf tavsiyeleri: Petekleri rahat bırakın

İGDAŞ Genel Müdürü Özmen'den tasarruf tavsiyeleri: Petekleri rahat bırakın
İthal edildiği için birim fiyatı uluslararası piyasalara göre BOTAŞ tarifesi ile belirlenen doğalgazın nasıl daha tasarruflu kullanabileceğini İBB şirketi İGDAŞ'ın Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen basit ama etkili tasarruf önlemlerini sıraladı.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Özmen yaptığı açıklamada tasarruf edebilmek adına şu maddeleri sıraladı:

-Binanın yalıtımının olması en büyük tasarruf kalemi. İyi bir yalıtım yapılırsa doğalgaz faturalarında yüzde 40'a varan tasarruf sağlamak mümkün.

-Peteklerin arkasına konulan alüminyum yalıtım levhalar büyük fayda sağlıyor. Ben de evimde çocukların odasında kullanıyorum.

"PETEKLERİ RAHAT BIRAKIN"
 
-Petekleri estetik görünsün diye muhafaza kutusu gibi dekoratif uygulamalar ile kapatmayın. Üzerine örtü, kitap, eşya koyarsanız da ısı sirkülasyonuna engel olursunuz. Petekleri rahat bırakın, nefes alsın. Önüne koltuk koymayın.

-Pencerenin çift cam olması çok önemli. Çift cam değilse fitillerinin yıpranmamasına dikkat etmek lazım.

"KOMBİYİ TAMAMEN KAPATMAYIN"

-Kombiyi evden uzun süreli gidecekseniz kapatın. Ama sabah gidip akşam gelecekseniz en kısık seviyede bırakın. Tamamen kapatıp sonra açtığınızda bütün evi ısıtmak için daha çok gaz tüketimine neden olacaktır.

-Hiç kullanmadığınız bir odadaki radyatörü kapatmak mantıklı. Ama belli seviyeye düşürerek bütün evin ısıtılması daha avantajlı.

-Su ısıtmak için de doğalgazı kullanıyoruz. Suyun sıcaklığını da belli seviyede tutmak gerekli. İdeal ısı 40-45 derece. Suyun ayarını bu seviyede tutarsanız farkına varmadan tasarruf sağlarsınız.

-Kombinin her yıl yetkili servislere bakımını yaptırmanız da tasarruf sağlar.

-Oda termostatı ve termostatik radyatör vanası da yakıt tasarrufu sağlar.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar