İftar ile sahur arası sahiller serbest olacak mı?

İftar ile sahur arası sahiller serbest olacak mı?
Korona virüs salgını nedeniyle önleyici tedbirler kapsamında sahil, park ve orman gibi alanlara yasak getirilmişti. Ramazan ayı boyunca iftar ile sahur arasından vatandaşların sahillerde yürüyüş yapılabilmesi için adım atılacak.

Türkiye, ilk vakanın görüldüğü 10 Mart gününden bu yana sosyal izolasyonu sağlayabilmek için aralarında sokağa çıkma kısıtlamalarının da yer aldığı pek çok önlem aldı.

Bu önlemlerin arasında en dikkat çekeni ise denize kıyısı olan illerimizde sıcak havalarda vatandaşların hem yürüyüş hem de nefes alabilmek için gittiği sahil şeritlerindeki, piknik, yürüyüş ve spor faaliyetleri oldu.

Özellikle İstanbul başta olmak üzere pek çok vatandaş bu yasak nedeniyle güneşli günlerde dahi burunlarının dibindeki denize hasret bir kişisel karantina süreci yaşıyor. Sağlık Bakanlığı'nın koordinesinde alınan bu sosyal izolasyon önlemlerine uymamanın ise idari cezası var.

SAHİL YÜRÜŞLERİ YASAĞINA "RAMAZAN" İSTİNASI

Ancak İslam dünyasının en mübarek dönemi olarak kabul edilen Ramazan ayının başlamasıyla bu yasakta "resmi açıklama olmadan" bir gevşetme kararı alındığı ortaya çıktı. Gün içerisinde sahil kenarlarına inmek isteyen insanlar, polis, zabıta ve kırsal bölgelerde jandarmanın uyarılarıyla ve yer yer para cezalarıyla geri çevrilirken akşam iftar saatinden sonra bu katı tutum gevşemeye başlıyor.

İstanbul'un boğazla buluştuğu, Avrupa yakasında İstinye sahilinde iftar saati sonrası yürüyüş yapanlara çevredeki güvenlik güçlerinin sadece "burada olmamanız lazım" gibi hafif sözlü uyarılar yapıldığı gözlemleniyor.

POLİS MEMURU: "TALİMAT ALDIK"

Haber3'ün aktardığı bilgiye göre, sahil kenarında yürüyüş yapanları önlemediğini fark ederek görüşünü aldığı bir polis memuru "Evet normalde sahil kenarlarında, yürümek, spor yapmak ya da piknik yapmak yasak. Ancak Ramazan nedeniyle sadece yürüyüş yapan vatandaşlara yönelik tutumlar geçici olarak yumuşatıldı. Biz iftar ile sahur arasında gelen talimat doğrultusunda sadece sözlü uyarılarda bulunuyoruz ve birden fazla kişi yan yana yürürken kişiler arasındaki sosyal mesafenin de gözetilmesi gerektiğini belirtiyoruz" dedi.

Görülen o ki toplam vaka sayısı ( Sağlık Bakanlığı tarafından dün akşam açıklanan son veri ) 114 bin 653 olan Türkiye önümüzdeki günlerde "normalleşme" sürecine geçmeyi planlarken, bir yandan da kişisel karantina nedeniyle evinde kalan vatandaşlara ufak molalarla moral toplamasını sağlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar