İdlib'teki saldırı sonrası Rusya'dan ilk açıklama!

İdlib'teki saldırı sonrası Rusya'dan ilk açıklama!
Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu 6 Türk askeri şehit olurken, Rusya'dan açıklamalar geldi.

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısının ardından 6 Türk askeri şehit olurken, 7 askerimiz ise yaralandı.

Saldırı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye bu saldırıların cevabını misliyle vermiş durumda. Fırtına obüsleriyle belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. 30-35 civarında Suriyeli etkisiz hale getirildi. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu alçak saldırı ile bizi sınayanlar hata taptıklarını anlayacaklar” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Rusya’ya da mesaj gönderen Erdoğan, “Rus yetkili makamlarına da ‘Burada muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum da söz konusu olmasın.' mesajı verildi. Çünkü burada biz şehit verirken, bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil” dedi.

‘TÜRK UÇAKLARI SINIRI GEÇMEDİ’

Erdoğan’ın sözlerinin ardından Rusya’dan da saldırıyla ilgili ilk açıklama geldi.

İdlib’de Esad rejiminin saldırısı sonucu 4 askerin şehit olması sonrası Rusya’dan skandal bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Türkiye’nin kendilerine İdlib’deki operasyonları haber vermediği için 6 askerin şehit olduğu belirtildi. Öte yandan AKP sözcüsü Ömer Çelik ise Esad rejiminin askerlere kasten saldırdığını belirterek, “Mutabakatın ihlal edilmesi bölgedeki rejim hedeflerinin doğrudan hedef haline gelmesine neden olacaktır. Saldırı göç hareketini yeniden başlatacaktır” dedi.

Rusya'dan İdlib'de 6 Türk askerinin şehit olduğu saldırıyla ilgili ilk açıklama geldi. Reuters'ın son dakika geçtiği açıklamada, "Türk askeri İdlib'deki operasyonları için bizi uyarmadığı için Suriye ordusu tarafından saldırıya uğradı" ifadeleri kullanıldı.

KREMLİN'DEN YENİ AÇIKLAMA

Rusya ve Türkiye ordularının Suriye konusunda sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İdlib'deki gelişmelerin ardından telefon görüşmesi yapmadığını ancak bunun hızlı şekilde organize edilebileceğini belirtti.

İdlib'de Suriye ile Türkiye arasında tırmanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulunan Dmitriy Peskov, "Terör örgütlerinin bu bölgede devam eden hareketliliği nedeniyle endişe duymaya devam ediyoruz. Rusya ve Türkiye orduları, İdlib'deki durum konusunda sürekli iletişim halinde" dedi.

Putin ve Erdoğan'ın İdlib'deki son gelişmeleri henüz konuşmadığını belirten Peskov, "Ancak liderlerin bunu gerekli görmesi halinde, görüşmenin en kısa sürede ayarlanabileceğine dair hiçbir şüphe yok" ifadesini kullandı.

Peskov, Rusya Savunma Bakanlığı'nın İdlib'deki durumla ilgili gerekli açıklamaları yaptığını da kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar