İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'lilerin iddialarına cevap verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'lilerin iddialarına cevap verdi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından HDP'li Ergani Belediyesi'nin yardımlarının bölgeye ulaştırılmak istenmediği iddialarına cevap verdi.

HDP'li belediyenin yardımının neden geri çevrildiğini açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli meydana gelen depremin ardından HDP'li belediyelerinin yardımlarının bölgeye ulaştırılmak istenmediğine ilişkin iddialara yanıt verdi. HDP Genel Merkezi, Elazığ Valiliği'nin yardımlarını geri çevirdiğini belirtmişti. Bakan Soylu, böyle bir durumun olmadığını ve iddianın gerçek dışı olduğunu söyledi.  

"KARS BELEDİYESİ'NİN YARDIMI KABUL EDİLDİ" 

Soylu, yardımların AFAD üzerinden koordine edildiğini aktardı. HDP’li Diyarbakır’ın Ergani Belediyesi’ne ait yardımların AFAD ile koordinasyon olmaksızın getirildiği için geri çevrildiğini söyleyen Bakan Soylu, Kars Belediyesi’nin yardımının ise kabul edildiğini söyledi.

"AFAD İLE KOORDİNE OLMADILAR" 

Bakan Soylu, HDP’li Ergani Belediyesi’nin AFAD ile bir koordinasyon kurmadan yardım toplayıp getirdiğini ifade ederek, “Kriz anında sağlık ve güvenlik açısından geri çevirdik. Buna karşın HDP’li Kars Belediyesi AFAD ile işbirliği yaptığı için yardımları kabul ettik” dedi. HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ise yardımları AFAD İl Müdürlüğü ile koordineli şekilde topladıklarını ve Elazığ’a teslim ettiklerini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar