İbrahim Uslu AKP'nin son oy oranını açıkladı

İbrahim Uslu AKP'nin son oy oranını açıkladı
Son dönemlerde yapılan anket çalışmalarında Cumhur İttifakı ortaklarından AKP ve MHP'nin oy kaybı giderek devam ederken, Kamuoyu araştırmacısı ve siyasal iletişim uzmanı İbrahim Uslu dikkat çeken açıklamalrda bulundu.

Son anket sonuçlarını KRT TV'de yayınlanan Şimdiki Zaman programında değerlendiren İbrahim Uslu, Ağustos anketinde AKP'nin 2001’den bu yana ilk kez en düşük oy seviyesini gördüğünü açıkladı.

AKP EN DÜŞÜK OY ORANINI GÖRDÜ

AKP'nin kurulduğu yıl olan 2001'den bu yana en düşük oy oranına sahip olduğunu belirten Uslu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin oy oranını Ağustos ayı anketinde yüzde 33 olarak açıkladı.

İbrahim Uslu, AKP'nin bu kadar düşük oy almasının sebebi olarak Afganistan'dan gelen göçmenler ve orman yangınlarındaki yönetim zaafiyetinin neden olduğunu kaydetti. Öte yandan Uslu, Cumhur İttifakı'nın ortağı olan MHP'nin ise yüzde 10'luk barajın altında olduğunu söyledi. 

MİLLET İTTİFAKI'NIN OY ORANI YÜZDE 55
 
CHP ve İYİ Parti'nin oy oranını açıklamayan İbrahim Uslu, Millet İttifakı'nın tüm bileşenlerine bakıldığında oy oranını yüzde 55'lere yaklaştığını açıkladı.

ERDOĞAN ANKET SONUÇLARINI GÖRÜYOR

Uslu, AKP'deki oy oranının düşüşünde göçmenler ve orman yangınların etkili olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunu gördüğünü ve Afganistan ve göçmenlerle ilgili söylemlerin bu yüzden değiştiğini söyledi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar