İbrahim Kalın'dan ' FETÖ'nün siyasi ayağı' yorumu

İbrahim Kalın'dan ' FETÖ'nün siyasi ayağı' yorumu
Siyaset gündeminde son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan 'FETÖ'nün siyasi ayağı' tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu tartışmanın 'FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaya yönelik' olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sağlık Bakanlığımız koronavirüs konusunda detaylı, kapsamlı bir sunumu oldu. Suriye'de ve İdlib'de yaşanan gelişmeler gündemimizin üst yerlerini işgal etmeye devam ediyor. İdlib'le ilgili gelişmeleri geçen hafta burada bulunan Rus heyeti ile görüştük. Bizim temel çizgimiz Soçi Mutabakatı'na geri dönülmesi. Çatışmasızlık sınırlarını esas kabul edilmesi. Bazen Rus tarafından gelen bazı açıklamaların sahadaki gerçekleri doğru yansıtmadığını da görüyoruz. Haritaların yeniden çizilmesi şeklinde mülahazaları görüyoruz. Değişen şartlar sahanın şartları değil empoze edilen şartlardır. İdlib sınırları bellidir. Bizim askeri gözlem noktalarımızın bulunduğu yer net ve sarih bir şekilde ortaya konmuştur.

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI

"Son günlerde FETÖ'nün siyasi ayağı başlayan tartışmalara hepimiz şahit oluyoruz. Baktığınız zaman bu tartışmanın kaynağına, zeminine, totalde FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaya ve çeşitli partilerin rant elde etmekte olduğunu görüyoruz. 40 yıllık geçmişi olan bu terör örgütüyle en ciddi ve kapsamlı mücadeleyi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekibi vermiştir. Bu örgütün devletimizin çeşitli kurumlarına nasıl sızdığını, vatandaşlarımızın çocuklarını nasıl kandırdığını, dini inanç, hizmet, ihlas gibi kavramları kullanarak dini mübini İslam'a nasıl zarar verdiğini hepimiz gördük. Burada yapmamız gereken bütün milletin düşmanı olan bu terör örgütüne karşı hep birlikte elbirliği içinde mücadele etmektir. Senin tarafın, benim tarafın gibi ayrımlara gitmeden bir daha bu topraklarda neşvü nema bulmaması için hepimizin el birliği ile hareket etmesi gerekiyor.

KILIÇDAROĞLU TARAFINDAN AÇILAN DAVA

"Kılıçdaroğlu dava açabilir, bireysel hakkıdır. Meselenin siyasi bağlamına işaret ettim. FETÖ ile mücadele samimi bir şekilde yapılacaksa siyasi parti, ideoloji ayrımı yapmadan hepimizin birlikte beraber hareket etmesi gerekiyor. Geçmişte bir takım çevreler bunlarla bir takım ilişkilere girmiş olabilirler. Bunlar FETÖ ile mücadelede bir zaafa asla dönüşmemelidir. 15 Temmuz ve öncesinde FETÖ'cülerin yanında kimler durdu? Devletin zaaf gösterdiğini söyleyenler kimlerle ne türk gizli, kapalı, açık görüşmeler yaptılar. Burada asıl olan bu örgütün Türkiye'nin düşmanı olduğu. Bunu dikkate almadığımız zaman bu siyasi polemikler Türkiye'de darbe olacak tartışmaları gibi hedef saptırmaya dönüşür.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar