İbrahim Kalın yanıtladı: Davutoğlu ve Babacan'a heyet gönderildi mi?

İbrahim Kalın yanıtladı: Davutoğlu ve Babacan'a heyet gönderildi mi?
AKP'li Feyzullah Kıyıklık'ın Ahmet Davutoğlu ile görüştüğü ve parti kurmaktan vazgeçirmek istediği iddiaları gündemde yerini korurken konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama geldi. Kalın, Erdoğan'ın görüşmeye ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. 

AKP'li  eski Milletvekili  Feyzullah Kıyıklık'ın parti kurma hazırlığındaki Davutoğlu'nu ziyaret ettiği ve Babacan'ı da ziyaret etme niyeti olduğundan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haberinin olup olmadığına ilişkin bir soruya yanıt veren Kalın, görüşmeyi doğrulayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgisinin olmadığını söyledi. 

"CUMHURBAŞKANIMIZIN BİR BİLGİSİ YOK"

İbrahim Kalın, şu ifadeleri kullandı:

Kendisi büyüğümüzdür ve şu anda milletvekili değil. Sayın Davutoğlu'nu, Babacan'ı ziyaret etmesi konusunda Cumhurbaşkanımızın bir bilgisi yok. Kendisi de açıklamasında bir telkinde bulunmak için gitmediklerini söylüyor. Malvarlığı bellidir, burada gündem saptırmamak lazım. Şehir Üniversitesi ile ilgili yürüyen bir tartışma var. Onunla ilgili YÖK'ün de çalışmaları devam ediyor.

İdari anlamda finansal anlamda bunları koordine etmek suretiyle hal yoluna koyacaklarını umuyoruz. Bu konu üzerinden başka bir siyasi tartışma başlatmayı gündem saptırma olarak değerlendiriyoruz. Konuya yoğunlaşalım. Cumhurbaşkanı zaten taraf değil burada, alınmış krediler var, YÖK var, Danıştay var... Kutuplaşma vesilesi yapmadan bu konuyu uygun bir şekilde çözmek en doğrusu olacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar