İbrahim Kahveci'den çok konuşulacak sözler: Varlıklarımız hiç bu kadar ucuz olmamıştı

İbrahim Kahveci'den çok konuşulacak sözler: Varlıklarımız hiç bu kadar ucuz olmamıştı
Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, yabancılara yok pahasına satılan varlıklarımıza ilişkin, "hiç bu kadar ucuz olmamıştı" yorumunda bulundu. İbrahim Kahveci, "Kim veya kimler Ülkemizin varlıklarının beş para etmez şekilde değersizleşmesini gerçekleştirip yabancı emperyalistlerin hizmetine sundu" diye sordu.

Karar gazetesi yazarı ekonomist İbrahim Kahveci, yabancılara yok pahasına satılan varlıklarımıza ilişkin, "hiç bu kadar ucuz olmamıştı" yorumunda bulundu. İbrahim Kahveci, "Kim veya kimler Ülkemizin varlıklarının beş para etmez şekilde değersizleşmesini gerçekleştirip yabancı emperyalistlerin hizmetine sundu" diye sordu.

İbrahim Kahveci'nin Karar'da yer alan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Zaten kur şokları en fazla çalışanlar üzerinden rekabet avantajı sağlar. Ucuz işçilik ile üretim fırsatı yakalarsınız. Ama bu fırsat bir bakıma da insani değerlerinizin düşmesi demektir.  

İkinci kaybınız ise varlıklarınızın değeridir.  

Birkaç örnek verelim: 2013 yılında 10,5 dolar olan Halkbank hissesi şu an 0,58 sent. Aynı hesapla giderek Akbank ve Garanti Bankasına da bakalım. Akbank hissesi 4,18 dolardan 0,59 sente, Garanti Bankası hissesi ise 5,32 dolardan 0,82 sente düşmüş durumda.  

Halkbank hissesi yüzde 95 değer kaybetmiş; diğer iki banka hissesi ise yüzde 85 değer kaybetmiştir.  

Şöyle izah edelim: 2013 yılında bir yabancı 100 dolara alacağı şirketleri artık 15 dolara satın alabiliyor. Yabancılar açısından Türk şirketlerinin değeri yüzde 85 ucuzlamış durumda.  

Buna rağmen neden yabancı hala gelip sudan ucuz şirketlerimizi satın almıyor; ya da sudan ucuz işçilerimizi kendi refahları için çalıştırmıyorlar?  

Önceki gün Berat Albayrak “Yeni bir yabancı sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi. Birçok çok uluslu şirketin üretimleri Asya’dan Türkiye’nin bulunduğu bölgeye geliyor” dedi.  

Burada çok tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız.  

Türkiye yönetilemiyor.  

Türkiye yabancılar içi sudan ucuz hale getirildi.  

Varlıklarımız beş para etmez şekilde yabancılara satılabilir.  

Bu tabloyu çok daha kısıtlı durumda 2001 krizi sonrası yaşadık. Şimdi durum çok daha vahim. Varlıklarımız yabancılar açısından hiç bu kadar ucuz olmamıştı.  

O zaman asıl soruyu soralım: Kocaman Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Milletini yabancılar için sudan ucuz hale kim getirdi? 

Kim veya kimler Ülkemizin varlıklarının beş para etmez şekilde değersizleşmesini gerçekleştirip yabancı emperyalistlerin hizmetine sundu?  

Yerli ve Milli söylemle bu Ülke yabancılara nasıl peşkeş çekiliyor? Düşünün!"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar